Συμβουλές

Το τοξικό νέφος απο τις πυρκαγιές θα μας επιβαρύνει για περισσότερο απο έναν μήνα

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, και μέλος Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά αναφερόμενη στις συνέπειες που θα έχει στην υγεία μας το νέφος από τις φωτιές που καίνε για έβδομη μέρα στη χώρα.

Συμβουλές από το Υπουργείο Υγείας για τον καύσωνα

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες ενημέρωσης και πρόληψης για τον επικείμενο καύσωνα που θα είναι μεγάλος σε διάρκεια και το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Προδιαβήτης: Πότε έχουμε προδιαβήτη; Γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε;

Της Δρ. Θεοδώρας Κολοκυθά

Ο προδιαβήτης αποτελεί μια μεταβολική διαταραχή, στην οποία το σάκχαρο του αίματος είναι σε υψηλότερο επίπεδο από το φυσιολογικό αλλά όχι τόσο υψηλό ώστε να τεθεί η διάγνωση του διαβήτη. Η διαταραχή μπορεί να παρατηρηθεί στο σάκχαρο νηστείας (IFG) ή/και δύο ώρες μετά τα γεύματα (IGT).

Dreamy Kitchen: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις ιταλικές κουζίνες και τις κλασικές κουζίνες;

Η κουζίνα είναι η καρδιά του κάθε σπιτιού. Είναι ένας χώρος που εμπνέει τον κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι απλώς ένας χώρος στο σπίτι για να μαγειρεύουμε, αλλά ένας χώρος που προκαλεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, και την θαλπωρή. Οικογένειες και φίλοι μαζεύονται στις κουζίνες για να μαγειρέψουν, να πουν ένα μυστικό την ώρα που βάζουν ένα ποτήρι κρασί, και φυσικά δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση πια. Επιπλέον, οι εντυπωσιακές και σύγχρονες κουζίνες ανεβάζουν τη συνολική αισθητική ενός σπιτιού και δίνουν έξτρα πόντους στην ζεστή ατμόσφαιρα.

Στη Dreamy Kitchen γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες σας τις αφουγκραζόμαστε με ειλικρινές ενδιαφέρον. Τα χρόνια εμπειρίας μας στον χώρο, το άρτια εξειδικευμένο μας προσωπικό, και οι ποικίλες ποιοτικές λύσεις που σας προσφέρουμε μας κάνουν ικανούς να δημιουργήσουμε την κουζίνα των ονείρων σας. Με βάση το πελατολόγιό μας και τις ανάγκες που έχουν προκύψει, ξέρουμε πως οι πιο δημοφιλείς σχεδιασμοί στις κουζίνες είναι ιταλικού τύπου ή κλασικές.

Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να διαλέξετε, ας δούμε προσεκτικά τους δύο αυτούς πιο συνηθισμένους τύπους σχεδιασμού και τις διαφορές ανάμεσα στις ιταλικές κουζίνες και τις κλασικές κουζίνες. Έπειτα, με την καθοδήγησή μας, θα σας βοηθήσουμε να κάνετε την τελική επιλογή για να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι κι ευτυχείς.

Ιταλικές κουζίνες

Ιταλική κουζίνα | Dreamykitchen.gr

Οι ιταλικές κουζίνες είναι γνωστό πως αποπνέουν μεσογειακό ταμπεραμέντο και ρουστίκ διάθεση. Για τους ιταλούς, η κουζίνα είναι ένας ιερός χώρος, ταγμένος στην εκλεπτυσμένη “μαμαδίστικη” κουζίνα, αλλά και τις οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις. Οι κουζίνες τύπου ιταλικές είναι γνωστές για τον πρωτοποριακό τους σχεδιασμό, κομψές γραμμές, με μια παλιακή, παραδοσιακή γοητεία. Ουσιαστικά, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Παραδοσιακή ιταλική κουζίνα

Ιταλική κλασική κουζίνα | Dreamykitchen.gr

Η λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτόν τον τύπο κουζίνας με τον καλύτερο τρόπο είναι μία. Ρουστίκ. Οι παραδοσιακές ιταλικές κουζίνες είναι ζεστές και γεμάτες θαλπωρή, ενσωματώνοντας στοιχεία του εξωτερικού περιβάλλοντος όπως τερακότα και πέτρα, ή τούβλο και ξύλο. Για την επίτευξη αυτού του στυλ πρέπει να ακολουθούνται οι εξής κανόνες:

Φωτισμός: Αποφεύγεται ο μοντέρνος, έντονος φωτισμός. Προτιμώνται πιο ρομαντικά φωτιστικά, όπως πολυέλαιοι από σφυρήλατο σίδερο.

Χρώματα: Οι τόνοι είναι γήινοι και ζεστοί, και χρησιμοποιούνται χρώματα όπως χρυσό, πορτοκαλί, θερμό κίτρινο, ό,τι θυμίζει ηλιοβασίλεμα γενικά. Για περισσότερη ένταση, είναι σύνηθες να παρατηρούνται μπλε ή πράσινες πινελιές σε διακοσμητικά στοιχεία, πλακάκια ή πάγκους.

Έπιπλα: Στις ιταλικές κουζίνες συνδυάζεται η μαγειρική με την ώρα του γεύματος, οπότε ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι επιβάλλεται να βρίσκεται στο χώρο. Δείτε στον κατάλογο της Dreamy Kitchen πως μπορείτε να το ενσωματώσετε με ευκολία.

Μοντέρνα Ιταλική κουζίνα

Ιταλική μοντέρνα κουζίνα | Dreamykitchen.gr

Η Ιταλία είναι γνωστή για τον πρωτοποριακό και λειτουργικό σχεδιασμό σε σύγχρονα αντικείμενα, στη μόδα, την αρχιτεκτονική, και φυσικά στην κουζίνα. Είναι ευνόητο πως καθώς τα χρόνια περνούν και οι χώροι απαιτούν εκμοντερνισμό, η παραδοσιακή προσέγγιση στις ιταλικές κουζίνες αντικαθίσταται από πιο κομψό και μίνιμαλ σχεδιασμό. Ωστόσο, οι σχεδιαστικές επιρροές και βάσεις παραμένουν, με αποτέλεσμα εκθαμβωτικά όμορφες κουζίνες για κάθε σύγχρονο σπίτι.

Ο σχεδιασμός στις μοντέρνες ιταλικές κουζίνες συνεπώς είναι πιο απλός, με κομψές γραμμές, και ενσωματωμένες τις οικιακές συσκευές στους πάγκους και τα ντουλάπια. Τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία λείπουν ώστε να αναδεικνύονται το στυλ και η πρακτικότητα. Ο φωτισμός είναι λιτός και μοντέρνος, ενώ τα χρώματα είναι μεν γήινα, αλλά δεν αποκλείονται τα πιο σκούρα όπως το μαύρο.

Εν αντιθέσει με τις παραδοσιακές ιταλικές κουζίνες που σφύζουν από ζωή με τα σκεύη μαγειρικής σε κοινή θέα, στις μοντέρνες κουζίνες επικρατεί ο μινιμαλισμός, η τάξη και το αίσθημα καθαριότητας, ενώ παράλληλα η μεγάλη τραπεζαρία είναι κεντρικό και μη εξαιρετέο στοιχείο.

Παραδοσιακές κουζίνες

Παραδοσιακή κουζίνα | Dreamykitchen.gr

Στη Dreamy Kitchen ξέρουμε πως πολλοί αγαπούν το κλασικό στυλ καθώς δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε κάθε στυλιστική και πρακτική ανάγκη των πελατών μας, και γι αυτό προσφέρουμε μια ποικιλία από παραδοσιακές κουζίνες.

Η παραδοσιακή κουζίνα είναι ένας συνδυασμός κλασικού σχεδιασμού, άνετων επίπλων και λιτού ντεκόρ. Προτιμώνται τα ζεστά χρώματα, οι συμμετρικές γραμμές και διάφορα σχεδιαστικά στοιχεία. Είναι μια δημοφιλής ζήτηση στον τύπο κουζίνας καθώς ενσωματώνει τα καλύτερα στοιχεία από κάθε αιώνα.

Αυτού του τύπου η κουζίνα θα ενισχύσει το αίσθημα κομψότητας αλλά και άνεσης ταυτόχρονα. Τα ζεστά, πλούσια χρώματα είναι θελκτικά ενώ τα έπιπλα είναι ήπια, και ταιριάζουν πολύ με γυάλινες πόρτες ή λεπτομέρειες όπως και με ξύλινο πάτωμα. Αυτοί οι συνδυασμοί είναι διαχρονικοί και έτσι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας τέτοιας κουζίνας είναι το ότι δε θα χρειαστεί ανακαίνιση για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα.

Αντίθετα με τις παραδοσιακές ιταλικές κουζίνες, οι κλασικές παραδοσιακές κουζίνες δεν χρησιμοποιούν τα σκεύη και τα τρόφιμα σε κοινή θέα ως στοιχεία διακόσμησης. Ενδεχομένως, κάποια σκεύη μπορούν να βρίσκονται πάνω στους πάγκους, αλλά είναι στρατηγικά τοποθετημένα έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην μοντέρνα προσέγγιση αλλά και στην οικειότητα που εμπνέει ο χώρος.

Σε κάθε περίπτωση, όποιο στυλ κουζίνας κι αν επιλέξει κανείς, ο απώτερος σκοπός είναι η βελτιοποίηση του χώρου στο μέγιστο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Η αισθητική αλλά και η πρακτικότητα είναι καίριας σημασίας. Γι αυτό, οι κουζίνες Dreamy Kitchen προσφέρουν πλήθος συνθέσεων, αλλά και πρωτότυπους, γεμάτους αντιθέσεις συνδυασμούς.

Στην εταιρεία Dreamy Kitchen είμαστε κοντά στον πελάτη με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του αλλά και με συμβουλευτικό χαρακτήρα για τις επιλογές του. Στους καταλόγους μας θα βρείτε μοντέρνα , πιο κλασικά σχέδια κουζίνας και έπιπλα κουζίνας που έχουν φρέσκο χαρακτήρα και αποπνέουν υψηλή ποιότητα και αισθητική.

Πασχαλινή διακόσμηση: Πώς να προσθέσετε στο σπίτι σας χαρούμενες ανοιξιάτικες πινελιές

Η πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε την άνοιξη και να γεμίσουμε τον χώρο με χαρούμενες πινελιές και όμορφα χρώματα. Τι θα χρειαστούμε, για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας εύκολα και οικονομικά για το Πάσχα; Λουλούδια, πασχαλινά αυγά και φυσικά το σύμβολο αυτής της γιορτής, τον πασχαλινό λαγό.

Το θέμα είναι πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά, ώστε να δημιουργήσουμε μια στιλάτη και ταυτόχρονα ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ρωτήσαμε τους ψαγμένους διακοσμητές από την Oikia Mykonos και μας έδωσαν μερικές πρωτότυπες συμβουλές, για να το πετύχουμε.

Διακοσμητικός πασχαλινός λαγός

Πάσχα χωρίς λαγό δεν γίνεται και μάλιστα σε πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, ο λαγός είναι άμεσα συνδεδεμένος με διάφορα πασχαλινά έθιμα. Γιατί, λοιπόν, να μην τον εντάξετε και στη δικιά σας ανοιξιάτικη διακόσμηση;

Ο διακοσμητικός λαγός μπορεί να μπει παντού. Στη βιβλιοθήκη στο γραφείο ή πάνω στο coffee table και την τραπεζαρία, για να γίνει ο πρωταγωνιστής αυτών των ημερών. Πολύ όμορφα και γλυκά θα δέσει αυτό το διακοσμητικό και στο παιδικό δωμάτιο.

Υπάρχουν διάφορα στυλ λαγών ανάλογα και με τη διακόσμηση σε κάθε σπίτι. Ένας κλασικός λαγός, ταιριάζει εξαιρετικά στο παιδικό δωμάτιο και σε σπίτια με κλασική διακόσμηση. Ένας πιο minimal λαγός, είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα minimal σαλόνι και ακριβώς επειδή είναι αρκετά αφηρημένος, μπορεί να αποτελεί μέρος της συνολικής ανοιξιάτικης διακόσμησής σας και όχι μόνο για το Πάσχα.

Διακόσμηση με πασχαλινά αυγά

Όπως τα Χριστούγεννα κρεμάμε γιορτινές μπάλες στο δέντρο αλλά και σε άλλα σημεία στον χώρο, έτσι και το Πάσχα μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Αυτά τα ελαφριά αυγά μπορείτε να τα κρεμάστε παντού. Στις γλάστρες και τα δέντρα του κήπου και της βεράντας, στα ράφια της βιβλιοθήκης, στα πόμολα της πόρτας ή από τα καδράκια στον τοίχο, για να γεμίσετε το σπίτι πασχαλινές πινελιές.

 

Υπάρχει μια ακόμα ιδιαίτερη ιδέα, καθώς μάλιστα φέτος το Πάσχα πέφτει μαζί με την Πρωτομαγιά. Στο στεφάνι με τα λουλούδια, μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα και μερικά τέτοια αυγά, για να έχετε την άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο. Το στεφάνι αυτό μπορείτε να το κρεμάσετε στην πόρτα της εισόδου ή να το βάλετε στο τραπέζι της τραπεζαρίας γύρω από ένα μεγάλο κερί και αυτό θα δείξει πιο χαρούμενο και μοντέρνο τόσο γρήγορα και απλά.

Τα παραπάνω πασχαλινά διακοσμητικά υπόσχονται να δώσουν νέα πνοή στο σπίτι σας και να σας αλλάξουν σημαντικά τη διάθεση.

Φυσικά, μαζί με όλα τα παραπάνω υπάρχει μια απλή συμβουλή. Γεμίστε το σπίτι με πολλά λουλούδια σε διάφορα χρώματα, για να απολαμβάνετε τη θετική τους αύρα και το υπέροχο άρωμά τους σε αυτή την εποχή της γιορτής της φύσης. Άλλωστε, περιμένουμε πώς και πώς τη χαρά και την αισιοδοξία στη ζωή μας.

Μίσθωση από το Α: Οδηγός Μισθώσεων από την Δικηγόρο Μαρία Στρατηγού

Της Μαρίας Στρατηγού

Στη μισθωτική σχέση πρέπει να κατανοήσουν τα συμβαλλόμενα μέρη, εκμισθωτής μισθωτής, ότι όσα περισσότερα ρυθμίζουν με την έγγραφη συμφωνία τόσο αποφεύγουν στο μέλλον διενέξεις. Πρέπει να μάθουμε να πράττουμε στην λογική του  Προμηθέα, να προλαμβάνουμε.

4 χαρακτηριστικά που θα βρεις μόνο στα ιταλικά έπιπλα κουζίνας και δεν πρέπει να χάσεις

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μια ιταλική κουζίνα τραβάει πάντα τα βλέμματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε ένα σπίτι που μόλις έχει ανακαινιστεί με ιταλικά έπιπλα κουζίνας και να μην εντυπωσιαστείς.

Ανοσοποιητικό και νόσος Covid-19: Συμβουλές από την ιατρό Χριστίνα Πεπόνη

Με την πανδημία του COVID-19 να συνεχίζεται και με τις μάσκες αλλά και τα αντισηπτικά να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, ζητήσαμε από την ιατρό μικροβιολόγο/βιοπαθολόγο Χριστίνα Πεπόνη να μας ενημερώσει πως θα μπορούσαμε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην βρει ο ιός τον οργανισμό μας εξασθενισμένο.

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική -Πότε διπλασιάζεται το πρόστιμο

Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, από τη στιγμή που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown, είναι στα 300 ευρώ και δεν ισχύει μόνο για τους πεζούς, αλλά και για τους οδηγούς ΙΧ, φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.

Σελίδα 1 από 11