Η είδηση για το αγοράκι μόλις 4 ετών που έσωσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στο Παλαιό Φάληρο το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, επαναφέροντας τον σφυγμό του και μεταφέροντάς το στο νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, είχε κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.
Στον επίσημο λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Youtube αναρτήθηκε η αφήγηση αστυνομικού.
Η εξομολόγηση του αστυνομικού
«Αυτό που ένιωσα δεν το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου. Είναι σαν να είσαι σε ένα κενό» λέει συγκινημένος σε βίντεο που δημοσιεύεται στο κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. στο YouTube.
«Και να πετάς, να μην υπάρχει τίποτα. Να μη βλέπεις τίποτα, να μη νιώθεις τίποτα, να μην ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Ακόμα και η μητέρα μου να ήταν δίπλα μου δεν θα την αναγνώριζα. Ένα κενό, είναι όλα κόκκινα» συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς.
Όταν τελικά έβαλαν το παιδί στο περιπολικό για να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, «ήταν πολύ δύσκολα, καταφέραμε μετά να συνέλθει το παιδί, μου έσφιγγε το χέρι, ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε» θυμάται.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Μ. Δευτέρας όταν οι αστυνομικοί κατέφτασαν στο σπίτι της οικογένειας. Το παιδί εμφάνισε σπασμούς στο σπίτι του και οι γονείς κάλεσαν την αστυνομία και ένα ασθενοφόρο. Οι αστυνομικοί έφτασαν πρώτοι στο σπίτι και άρχισαν να κάνουν μαλάξεις στο παιδί που είχε λιποθυμήσει. Όταν άκουσαν σειρήνες, πίστεψαν πως ήταν ασθενοφόρο, αλλά ήταν συνάδελφοί τους.
Τότε, με τη συγκατάθεση των γονέων, πήραν το αγοράκι και μαζί με τη μητέρα του ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ώστε να φτάσουν έγκαιρα στο νοσοκομείο και τελικά, τα κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από 6 λεπτά.
