Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου

Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου

Οι σχετικές άδειες έχουν εκδοθεί και τα έργα ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου θα ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του έτους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της παράταξής του «Αγαπώ τον Άλιμο», τα έργα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν. Τα έργα θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια και ο προγραμματισμός αναφέρει πως η Μαρίνα θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τον Φεβρουάριο του 2022 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των σχετικών μακετών στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, διευθύνων σύμβουλο της Μαρίνας Α.Ε, ο ίδιος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Έχουμε κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό με σεβασμό στο περιβάλλον, το τοπίο, την περιοχή αλλά και τους δημότες του Αλίμου ώστε να αποτελεί πρότυπο. Θα είναι μία Μαρίνα ανοιχτή για τους πολίτες που θα είναι ‘στολίδι’ για την Ευρώπη. Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ. Το πλάνο είναι να ξεκινήσουν τα έργα το 2023 και να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος στο πρώτο εξάμηνο του 2025».

Μετά την παρουσίαση του βίντεο με την τελική εικόνα της Μαρίνας, αναφέρθηκε πως: «Οι κτιριακές κατασκευές θα αποτελούν μέρος ενός τοπιακού σχεδιασμού. Θα υπάρχει ζώνη εστιατορίων και καταστημάτων, ένα μικρό ξενοδοχείο με 60 έως 100 δωμάτια, και όλα με προσεχτικό σχεδιασμό και δίαυλο θέας για τους πολίτες. Υπάρχει η πρόβλεψη για ένα μεγάλο πάρκινγκ περίπου 850 θέσεων, έναν μεγάλο ποδηλατοδρόμο -παράλληλα με τις γραμμές του ΤΡΑΜ-  και έναν μεγάλο πεζόδρομο. Στον κτιριακό όγκο θα φυτεύονται στις οροφές ανθεκτικοί θάμνοι και φυτά ώστε οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης να βλέπουν πράσινο. Το μοναδικό διώροφο κτίριο της Μαρίνας θα είναι ένα εστιατόριο που θα προσφέρει ωραία θέα. Επίσης,οι συνηθισμένες Μαρίνες έχουν έναν παράλληλο σχεδιασμό με την ακτή που αποκόπτουν την πόλη από τη θάλασσα. Επειδή εδώ έχουμε τη γεωμετρία των προβλητών που εισχωρούν στη θάλασσα, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γεωμετρία και στη χερσαία ζώνη και θα υπάρχουν ‘οπτικές φυγές’ από τους δρόμους προς τη Μαρίνα. Θα υπάρχει αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ θάλασσας και πόλης. Θα κρατήσουμε το υφιστάμενο πράσινο και θα ενισχυθεί η φύτευση με φυτά ενδημικά. Δίπλα στο κολυμβητήριο θα είναι το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλίμου με έκταση 200τ.μ. και όλος ο σχεδιασμός θα είναι σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο».