Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ξεκινά και επίσημα τα δρομολόγιά της η Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου

Ξεκινά και επίσημα τα δρομολόγιά της η Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου

Η Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου εγκαινιάστηκε σήμερα.

Τα σύγχρονα λεωφορεία βρίσκονταν στη λεωφόρο Ιωνίας, κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη, και ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, έκοψε την κορδέλα λίγο μετά τις 12:00.

Η γραμμή 10 και η γραμμή 20 ενώνουν το Μετρό Αλίμου με το Καλαμάκι και από αύριο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους.

Ο Ανδρέας Κονδύλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δήλωσε:

«Το να δημιουργήσουμε μία δημοτική συγκοινωνία ήταν ένα όνειρό μας. Θέλαμε να τη δημιουργήσουμε καθώς τα ΜΜΜ είναι ένας οικολογικός και οικονομικότερος τρόπος μετακίνησης. Επίσης, τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ είναι αρκετά αραιά, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι δημότες στη μετακίνησή τους. Ο τρίτος λόγος είναι πως οι υφιστάμενες γραμμές του ΟΑΣΑ δεν καλύπτουν περιοχές της πόλης μας, όπως ο Παλιός Άλιμος, η Κυθηρίων και άλλες. Η δημιουργία της δημοτικής συγκοινωνίας πήρε περισσότερο από δύο χρόνια ώστε να δημιουργηθεί, γιατί ο ΟΑΣΑ έπρεπε να μελετήσει και να εγκρίνει τα δρομολόγια, να ξεπεράσουμε τη μεγάλη γραφειοκρατία και τέλος, να αγοράσουμε λεωφορεία. Αν δούμε πως υπάρχει ανταπόκριση θα φροντίσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασής της».

Επιπλέον, τόνισε πως τα δημοτικά λεωφορεία προς το παρόν είναι τρία και σύντομα θα αγοραστούν κι άλλα ώστε να εμπλουτιστεί ο στόλος. 

Το παρών έδωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τη Δημοτική Συγκοινωνία, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Αργύρης Αργυρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Αλίμου Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντωνάκης, Αρτέμης Καραμολέγκος και Γιώργος Μακαριγάκης.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννης Βέργης, ο Πρέδρος των Δημοτικών Σταθμών, Ιωάννης Μαριόλης, ο Συμπαραστάτης Δημότη και Επιχείρησης, Δημήτρης Μαργέτης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ιωάννης Γκιόλιας.