Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Θουκυδίδειος Γυμναστικός Σύλλογος: Η χρυσή ομάδα

Θουκυδίδειος Γυμναστικός Σύλλογος: Η χρυσή ομάδα

Η Ενόργανη Γυμναστική αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων. 

Είναι ένα απ’ τα αρχαιότερα αθλήματα και συμπεριλαμβάνεται και στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένα άθλημα ευεργετικό για το ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της σωστής σωματοδομής και οργανικής κατάστασης, καθώς  γυμνάζει κάθε σημείο του σώματος και ο αθλητής αποκτά ευλυγισία, ισορροπία και δύναμη.

Σύμφωνα με την επιστήμη της άσκησης ο άνθρωπος όσο πιο γρήγορα γυμναστεί, ορθά πάντα και υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών, τόσο πιο καλά θα αναπτύξει τις βασικές του λειτουργίες. Ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί  ενόργανη γυμναστική είναι τα 5 έτη για αγόρια και κορίτσια.

Η ομάδα της γυμναστικής για όλους, του Θουκυδίδειου Γυμναστικού Συλλόγου, ανήκει  στις χρυσές ομάδες για το  2019, κερδίζοντας σε ένα Πανελλήνιας εμβέλειας γεγονός, στο “Ego Stargym Astrolife Contest” που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Γαλάτσι, με την συμμετοχή  7.500 αθλητών.

O Θουκυδίδειος Γ.Σ. είναι από τους λίγους συλλόγους των Νοτίων Προαστίων που εστιασμένα καλλιεργεί την ενόργανη, ακροβατική, ρυθμική και τη γυμναστική για όλους, σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Στόχος του Συλλόγου είναι η βελτίωση των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων των παιδιών καθώς και η καρδιοαναπνευστική τους κατάσταση μέσω της άσκησης. Χαρακτηριστικό τους, το ήθος και η αγάπη για τον αθλητισμό. 

Στον Σύλλογο διδάσκουν προπονητές οι οποίοι ήταν πρωταθλητές Ενόργανης, Ρυθμικής και Ακροβατικής Γυμναστικής και μέλη Εθνικών Ομάδων. Υπεύθυνη τεχνικός είναι η πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ενόργανη Γυμναστική Ντέπυ Τζελέπη, η οποία είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, προπονήτρια με πολυετή εμπειρία σε μεγάλους συλλόγους της Ελλάδος καθώς και Καθηγήτρια στις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι:

-Κωνσταντίνος Νοδαράκης, 9 φορές Πανελληνιονίκης Ακροβατικής Γυμναστικής (8 χρυσές, 1 αργυρή), πρώτες θέσεις σε 7 Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, 4η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μέλος της Εθνικής Ομάδας (κλιμάκιο), συνεργάτης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Tεχνικός Σύμβουλος και Aνάπτυξης του Αθλήματος, Πτυχιούχος Γ.Γ.Α., Πιστοποιημένος Γυμναστής Παιδιών με σύνδρομο down, Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών και Εκπαιδευτής Αυτοδυτών (Instructor).

-Παντελής Παπαγεωργίου, Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ενόργανη Γυμναστική και ο άνθρωπος που έφερε την Ακροβατική Γυμναστική στην Ελλάδα.  Μέλος της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης, η οποία πρόσφατα κατέκτησε την  6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στη Κορέα. 

-Βασίλης Κουτσάκης, Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ενόργανη Γυμναστική στο ομαδικό, με την ομάδα του Πανιωνίου.

 

Το Γυμναστήριο έχει εκσυγχρονιστεί με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. 

Διεύθυνση: Θησείου 2, Άλιμος- Γυμναστήριο 1ου Θουκυδίδειου Λυκείου (δίπλα από την Θεατρική Σκηνή Κάρολος Κουν)

Tηλ.: 6977 598 956