Στις 10 Μάϊου του 2017 φωταγωγήθηκε ξανά το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου.
Στις 10 Μάϊου του 2017 φωταγωγήθηκε ξανά το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου.
Τον Σεπτέμβριο του 1961 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κινηματογράφου LIDO στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Τεν Τεν, ο διάσημος ήρωας κινουμένων σχεδίων, βρέθηκε πριν από 61 ολόκληρα χρόνια σε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με κλαρίνα και πρωταγωνίστησε πλάι στους δικούς μας Δήμο Σταρένιο και Δημήτρη Μυράτ.
Το 1964 ιδρύθηκε η περίφημη «Θουκυδίδειος Κοινοτική Βιβλιοθήκη Καλαμακίου» και στεγάστηκε στην οδό Μ. Μαυρογένους 5.
Iστορική στιγμή για τον Δήμο υπήρξε η καθιέρωση του επίσημου εμβλήματός του με τη μορφή του μεγάλου ιστορικού της αρχαιότητας, Θουκυδίδη.
Ο Κώστας Σιδέρης ήταν Καλαμακιώτης μηχανικός, ο οποίος σχεδίασε και κατασκεύασε ένα σιδερένιο σκάφος, το "Siderio", δικής του επινοήσεως.
Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις καθώς τη δεκαετία του 1960 την ελληνική κοινωνία είχε σοκάρει η είδηση για "την Μήδεια του Καλαμακίου".
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2001 ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, εκτελώντας το τελευταίο δρομολόγιο από το Ελληνικό, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πριν 21 χρόνια δηλαδή!
Ποιός παλιός Καλαμακιώτης δεν θυμάται το σινεμά ΑΥΡΑ στο Καλαμάκι;
Eίναι γνωστό ότι στο πέρασμα του χρόνου, πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, στη χώρα μας έχουν αλλάξει ονομασίες.
Ένας πολύ ωραίος προορισμός για να πετάξουν οι Καλαμακιώτες – και όχι μόνο – τον αετό τους την Καθαρή Δευτέρα, ήταν –και εξακολουθεί να είναι– ο Λόφος Πανί.
To Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας στην παραλία της πόλης, όταν χτίστηκε την δεκαετία του '20, ονομαζόταν "Τρουβίλ".
Το ρέμα της Πικροδάφνης πήρε το όνομά του, όταν ο Γερμανός Γεώργιος Γκρώμαν φύτεψε φοινικές και πικροδάφνες στο κτήμα του που ήταν στο τέρμα της οδού Μπουμπουλίνας.
Οι παλιοί Αλιμιώτες σίγουρα θυμούνται την ταβέρνα «Τα Πεύκα», στα Δικηγορικά Γλυφάδας.
Πολύ όμορφες, παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον εορτασμό των Θεοφανείων, από το αρχείο της Αλιμιώτισσας Μαγδαλένας Σιδέρη, τραβηγμένες πριν πενήντα χρόνια περίπου.
«Το ξέρεις ότι σε ένα από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στην Καλαβρία, υπάρχει Πλατεία Αλίμου, η οποία πήρε το όνομά της μετά από αδελφοποίηση με τον δικό μας Άλιμο;».
Η Αγγελική Κοντοσταύλου ήταν Κυρία Επί των Τιμών της Βασίλισσας Σοφίας.
Μόλις πέρασε η Πρωτοχρονιά και το 2022 διανύει ήδη τη δεύτερη μέρα του.
Το 2021 είδαμε μία εξαιρετικά σπάνια εικόνα στην πόλη μας.
Μία ωραία ανάμνηση για τους παλιούς και ένας ωραίος τρόπος να ενημερωθούν οι νεότεροι για τις ημέρες των εορτών των Αθηναίων τις προηγούμενες δεκαετίες. Πριν μπουν τα φανάρια στους δρόμους, υπήρχαν τροχονόμοι μέσα σε κουβούκλια οι οποίοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία.