Στην ανέγερση μίας πολυκατοικίας στην οδό Θουκυδίδου συμμετείχε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Στην ανέγερση μίας πολυκατοικίας στην οδό Θουκυδίδου συμμετείχε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Ο «Πάρις» άνοιξε το 1963, από τον Πάρι Μαγιάφα, τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη.
Mια από τις λίγες πλέον μονοκατοικίες που έχουν απομείνει στο Καλαμάκι, είναι και εκείνη στην οδό Κονδύλη 44.
H ιστορία του Γκόλφ της Γλυφάδας ξεκίνησε το 1960, όταν ο δήμος Γλυφάδας εκμίσθωσε στον ΕΟΤ (τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) μια έκταση 530 στρεμμάτων, για την κατασκευή γηπέδου γκολφ στην παραθαλάσσια περιοχή όπου υπήρχαν πεύκα, αμμοθίνες και χαμηλή πυκνή δασώδης βλάστηση.
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, αποτέλεσμα των τραυματισμών που υπέστη σε αεροπορικό δυστύχημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 22 Ιανουαρίου 1973.
Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει μία μεγάλη ιστορία και εκατομμύρια ανθρώπων το είχαν επισκεφτεί όσο λειτουργούσε.
Η χρονιά που μας πέρασε ήταν η δεύτερη συνεχόμενη που είδαμε τον Άλιμο χιονισμένο, ακόμα κι αν ήταν για μόλις μία με δύο ημέρες.
Η τραγική ιστορία από το 1971 με τα δύο παιδιά που κείτονταν αιμόρφυρτα σε δρόμο της Αργυρούπολης, έρχεται ξανά στο φως.
Στο σημείο όπου λειτουργεί σήμερα το «Εμαγιέ», στην οδό Θουκυδίδου 76, βρισκόταν το ουζερί του Λάμπρου Δεληγιώργη και της γυναίκας του, Μαρίας.
Τα δύο πρώτα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων δημιουργήθηκαν από τον Δήμο Αλίμου το 1983 και το 1985.
Το 1966, η ταινία "Ξυπόλητος Πρίγκηψ" του Γιάννη Διαλιανίδη βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και υπήρξε μεγάλη επιτυχία σκορπώντας άφθονο γέλιο.
Στις 7 Οκτωβρίου 1979, στις 19:00, το αεροσκάφος τύπου DC-8 της Ελβετικής αεροπορικής εταιρείας Swissair κάνοντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο SR 316 Γενεύη- Αθήνα, στην προσπάθειά του να προσγειωθεί στον διάδρομο 15L του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ελληνικού, άγγιξε τον διάδρομο με 270 χλμ/ώρα.
Ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο για τον Άλιμο «έκανε πασαρέλα» την Κυριακή, στο Alimos Classical Car Sunday.
Το Παλαιό Φάληρο από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου που έγινε αυτόνομη Κοινότητα, ήταν μια συνοικία- προάστιο της Αθήνας.
«Παραδίδετε χρήματα και τιμαλφή» έλεγε η επιγραφή στο ταμείο των Λουτρών Αλίμου.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ανδρέα Εμπειρίκο μαζί με τη μητέρα του Στεφανία και τον γιο του Λεωνίδα στον κήπο του θερινού του σπιτιού, στη Λεωφόρο Αθηνών 3, στη Γλυφάδα.
Στο Φαληρικό Δέλτα, στη συμβολή των Λεωφόρων Συγγρού και Ποσειδώνος, ιδρύθηκε το 1882 –υποτυπωδώς από πλευράς εγκαταστάσεων– η πρώτη Ιππική Εταιρεία της Ελλάδας και το 1884 ξεκίνησαν οι αγώνες.
Νοσταλγία ήταν το συναίσθημα που νοιώσαμε, βλέποντας το παρακάτω video.