Αναμνήσεις

Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Ίδρυμα Νιάρχος βρισκόταν ο Ιππόδρομος

Στο Φαληρικό Δέλτα, στη συμβολή των Λεωφόρων Συγγρού και Ποσειδώνος, ιδρύθηκε το 1882 –υποτυπωδώς από πλευράς εγκαταστάσεων– η πρώτη Ιππική Εταιρεία της Ελλάδας και το 1884 ξεκίνησαν οι αγώνες.

Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν: Η σκηνή της ταινίας που γυρίστηκε στο θρυλικό Ροντέο και την ελεύθερη πλαζ του Αλίμου

Το Ροντέο ήταν το θρυλικό λούνα παρκ του Καλαμακίου που σημάδεψε τα 70s και τα 80s και άφησε πολλές αναμνήσεις στους Καλαμακιώτες και όχι μόνο.  

Όταν το Ασκληπιείο Βούλας λειτουργούσε και ως σχολείο, με θρανία και κρεβάτια

Υπήρχε μία περίοδος που το Ασκληπιείο Βούλας λειτουργούσε και ως σχολείο, με τα παιδιά τα οποία νοσηλεύονταν εκεί επί μήνες, να φοιτούν κανονικά ώστε να μη χάνουν τα μαθήματά τους.

Την εποχή που η Κοινότητα Καλαμακίου έκανε διαγωνισμό για δικαίωμα φωτογράφισης στα Λουτρά Αλίμου

Την περίοδο του 1960, η Κοινότητα Καλαμακίου έκανε κάθε χρόνο διαγωνισμό για να δώσει το αποκλειστικό δικαίωμα φωτογράφισης μέσα στους χώρους των Λουτρών Πικροδάφνης, Κεντρικών και Αλίμου. 

Οταν ο Τεν Τεν σούβλιζε αρνί στην Ελλάδα -Η γαλλική ταινία του 1961 με πρωταγωνιστές τους Δήμο Σταρένιο και Δημήτρη Μυράτ

Ο Τεν Τεν, ο διάσημος ήρωας κινουμένων σχεδίων, βρέθηκε πριν από 61 ολόκληρα χρόνια σε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με κλαρίνα και πρωταγωνίστησε πλάι στους δικούς μας Δήμο Σταρένιο και Δημήτρη Μυράτ.