Με αφορμή το «ψυχρό κύμα» που ήρθε και στα Νότια ήδη από το Σαββατοκύριακο, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να δούμε και τις πρώτες νιφάδες για φέτος.
Με αφορμή το «ψυχρό κύμα» που ήρθε και στα Νότια ήδη από το Σαββατοκύριακο, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να δούμε και τις πρώτες νιφάδες για φέτος.
Πως γινόντουσαν οι τραπεζικές συναλλαγές των Καλαμακιωτών πριν μερικές δεκαετίες; Σίγουρα πολύ διαφορετικά απ ότι σήμερα. Ξεχάστε ΑΤΜ, ουρές και ταμίες.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1956 στη γωνία των οδών Κανάρη και Θεμιστοκλέους, στο Καλαμάκι. Πώς όμως λεγόταν η οδός Κανάρη εκείνη την εποχή;
Το θέμα δημιουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου στην πόλη μας, είχε ξεκινήσει να συζητείται στα Δημοτικά Συμβούλια, από το 1938.
Ο αρχαίος Αλιμούς, ένας από τους αστικούς δήμους της Αττικής, σύμφωνα με την πολιτειακή μεταρρύθμιση του Κλεισθένη περί το 508-506 π.Χ., έχει ταυτιστεί με την περιοχή του σύγχρονου Αλίμου ήδη από τον 19ο αιώνα.
Αναμνήσεις από παλαιότερα Θεοφάνεια στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου.
Κόσμος πολύς μαζεμένος, μπροστά στη βίλλα του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου.
Ο τροχονόμος στο Φλοίσβο -στη Λεωφόρο Ποσειδώνος- με τα πρωτοχρονιάτικα δώρα των εταιρειών, την δεκαετία του ’50.
Κoπή βασιλόπιτας στον Αθλητικό Όμιλο Καλαμακίου, το 1970.
To Kαλαμάκι ήταν ένα μοναδικό και προνομιακό προάστιο των Αθηνών.
Βουκουρεστίου, Σταδίου αλλά και ο τροχονόμος που μοίραζε δώρα, ήταν οι πρωταγωνιστές κάθε Χριστούγεννα.
Ποιος Αλιμιώτης δεν είχε πάει στο παρελθόν για τα χριστουγεννιάτικα του ψώνια στο Μινιόν;
Στην φωτογραφία αυτή του 1970, βλέπουμε τον γνωστό Καλαμακιώτη Ραϋμόνδο Παπαμανώλη σε σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή να μοιράζει δώρα.
Ο Σπύρος Σπηλιόπουλος υπήρξε Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμακίου από το 1951 έως το 1959. Υπήρξε ιδρυτής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου -μαζί με τον Παναγιώτη Πικρό- και Πρόεδρος αυτού.
Νεράιδα, Φαντασία και Δειλινά! Τρία ήταν τα πιο γνωστά κέντρα διασκέδασης (κοινώς «μπουζούκια») στην Αθήνα τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Και δεν είναι σύμπτωση ή τυχαίο ότι και τα τρία ήταν στην περιοχή μας.
Ήταν 2 Νοεμβρίου 1982 όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
Το όμορφο και επιβλητικό ξενοδοχείο χτίστηκε το 1928 επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, γωνία με την οδό Εσπέρου, με την ονομασία «Miramare Palace».
Μία αναλυτική περιγραφή και φωτογραφίες της παραλίας του Καλαμακίου, έτσι όπως ήταν πριν αρκετά χρόνια, διαβάσαμε σε ένα απόσπασμα στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πικρού «Ένα λιμάνι που έφυγε».
Τον Αύγουστο του 1969 η Μπριζίτ Μπαρντό είχε έρθει στα Νότια Προάστια και απολάμβανε το μπάνιο της στην όμορφη Βουλιαγμένη.
Ο Μηνάς Κασιτσέρες μοιράστηκε μέσω του Facebook κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο «Το κουταλάκι όμως δεν έσπασε…» του Γεωργίου Γερουλάνου που αναφέρεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Άλιμο.