Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δηλητηρίασαν τα νεογέννητα παπάκια στο μικρό λιμανάκι των αλιέων

Δηλητηρίασαν τα νεογέννητα παπάκια στο μικρό λιμανάκι των αλιέων

«Άνθρωπος» δηλητηρίασε τα νεογέννητα παπάκια στο μικρό λιμανάκι των αλιέων.

Το λιμανάκι είναι το σπίτι για πάπιες και χήνες που βρίσκονται εκεί και πριν λίγες εβδομάδες είχαν έρθει στον κόσμο δεκατέσσερα νέα παπάκια.

Η δυσάρεστη είδηση που προκαλεί δέος, έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση του Κώστα Μιζαμτζή, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για έγκλημα και τα μέλη του Ομίλου αντίκρυσαν την Κυριακή νερά τα παπάκια.

Η ανάρτησή του:

“Έγκλημα!!!Να βρεθούν και να τιμωρηθούν άμεσα οι ένοχοι ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΑΛΙΜΟΥ. Νεκρά αντίκρυσαν την Κυριακή, μέλη του ομίλου Αλίμου, τα παπάκια που με μέριμνα του προέδρου φρόντιζαν σε έναν χώρο κόσμημα του οικοσυστήματος, λόγω του ότι φιλοξενείται στο ρέμα πληθυσμός άγριας υδρόβιας ζωής όπως ερωδιοί, φλαμίνγκο, νερόκοτες, νεροχελώνες, σπάνια είδη εντόμων και άλλα είδη που ήταν κόσμημα για την περιοχή της Αττικής και του Αλίμου και λειτουργούν ως αλυσίδα ζωής. Ζητάμε την προστασία άμεσα απ όλους τους φορείς ώστε να μπορούν να το χαρούν και οι υπόλοιπες γενιές.

Επίσης, μήνυμα έστειλε στο Alimos Online η Ντελιάνα Μιζαμτζή, αναφέροντας:

Έγκλημα, γιατί; Αρκετά από τα μέλη του συλλόγου στο Λιμανάκι των Αλιένων αντικρίσαμε μία αποτροπιαστική εικόνα με νεκρά παπάκια την Κυριακή το πρωί και αναρωτιόμαστε γιατί. Σε μία περιοχή κόσμημα για τον Άλιμο, με περιβαλλοντική ευαισθησία λόγω του οικοσυστήματος που φιλοξενεί. Ελπίζω στην άμεση αφύπνιση και να βρεθούν οι ένοχοι, γιατί δεν μας τιμούν τέτοιες ενέργειες από τη στιγμή που χάθηκαν τόσες χιλιάδες στρέμματα δάσους στην πατρίδα μας από τις πυρκαγιές. Ελπίζω να προστατευθεί ο χώρος και η φυσικότητα του ρέματος του Αλίμου. Ελπίζουμε να βρεθούν οι υπαίτιοι.