Το μόνιμο στέκι τους έχουν κάνει αρκετοί παπαγάλοι τα δέντρα της οδού Αριστοτέλους, στο Καλαμάκι.
Τρώνε τους κάρπους από τα δέντρα και παρουσιάζουν μια όμορφη εικόνα για τους περαστικούς, που σταματούν και τους χαζεύουν.
Οι πράσινοι παπαγάλοι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον Άλιμο και τα Νότια Προάστια. Μάλιστα, σε καταμέτρηση που έγινε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το 2019, εκτιμήθηκε πως στην Αθήνα υπάρχουν 1.500 παπαγάλοι.
Οι παπαγάλοι της Αθήνας είναι …δραπέτες από το Ελληνικό
Οι παπαγάλοι της Αθήνας είναι… δραπέτες, μετά από έναν ατυχή εκτελωνισμό.
Τα πρώτα πουλιά έφτασαν σε κλουβιά στο παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού και στη συνέχεια διέφυγαν από την αιχμαλωσία και ως εκ τούτου οι πρώτες εμφανίσεις παπαγάλων ήταν κοντά στην περιοχή του Ελληνικού.
Οι πράσινοι παπαγάλοι βρίσκονταν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 σε κιβώτια μέσα σε ένα αεροπλάνο που τους μετέφερε από την Ινδία, μόνο που τα κιβώτια έσπασαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά την διάρκεια του εκτελωνισμού κι έτσι οι παπαγάλοι ασιατικής καταγωγής απελευθερώθηκαν.
Από τότε, πετούν ελεύθεροι σε ολόκληρη της Αθήνα και ζουν στα πάρκα, στον Εθνικό Κήπο, στο πάρκο του Παλαιού Φαλήρου, στο Λυκαβηττό, στο Πεδίον του Άρεως, τον Άλιμο κλπ.
Πρόκειται για δύο συγκεκριμένα είδη, τον πράσινο παπαγάλο και τον γκριζοπρόσωπο, ή μοναχό, που προτιμά περισσότερο να περπατά παρά να πετά.

