Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ετοιμάστηκε ο νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ετοιμάστηκε ο νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ένας νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ετοιμάστηκε στην παραλία Αλίμου.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο, μετά τη λεωφόρο Αλίμου και το Μετρό Αλίμου, η πόλη μας θα αποκτήσει ακόμα δύο σημεία για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο ένας θα βρίσκεται στο Άνω Καλαμάκι  και ο δεύτερος στην παραλία – κοντά στη στάση του Τραμ «Καλαμάκι».

Ο σταθμός στην παραλία είναι έτοιμος και διαθέτει χώρο στάθμευσης για δύο αυτοκίνητα.

Η εγκατάσταση, η πλήρη κάλυψης του κόστους εξοπλισμού αλλά και των λειτουργικών εξόδων είναι της εταιρείας  blink charging hellas MAE, η οποία προσφέρει και δωρεάν τεχνική υποστήριξη και συντήρηση.

Σε μία εποχή που η ηλεκτροκίνηση αναλαμβάνει τα ηνία στον τομέα των μεταφορών, και δίδονται κίνητρα από την Κεντρική κυβέρνηση για αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων και μείωση της κυκλοφορίας των ρυπογόνων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, ο Δήμος μας μπορεί να αναδειχθεί σε πόλο ανάπτυξης του τομέα, παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες ταχυφόρτισης στους δημότες και τους επισκέπτες.