Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Σε εξέλιξη εργασίες στα σχολεία του Αλίμου

Σε εξέλιξη εργασίες στα σχολεία του Αλίμου

Αυτό το χρονικό διάστημα –που λόγω των εκτάκτων μέτρων για λόγους υγείας έχουν επιβληθεί σε όλες τις κοινωνικές λειτουργίες και που σε αυτά περιλαμβάνεται και η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων–  προσφέρεται για να γίνουν ορισμένες εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν όταν τα σχολεία είναι σε πλήρη λειτουργία.

Ως εκ τούτου, επικοινωνήσαμε με την Αντιπρόεδρο της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Αραπάκη, για να μας ενημερώσει για τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στα σχολεία του δήμου μας.

Η Μαρία Αραπάκη μας ενημέρωσε πως μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και τον Πρόεδρο της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιάννη Βέργη, έχουν προγραμματιστεί και γίνονται εργασίες αποκατάστασης προβληματικών σημείων, βαψίματα, γενικότερη συντήρηση και συνολικά εργασίες που συνήθως γίνονται κατά τις σχολικές καλοκαιρινές διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα η Μαρία Αραπάκη μας είπε:

«Με τον Πρόεδρο της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιάννη Βέργη, και πάντα κατόπιν συννενόησης με τον Δήμαρχο Αλίμου, συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς τις εργασίες στα σχολεία. Αποφεύγουμε βέβαια να κάνουμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, αφενός για να μην συνωστίζονται πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους και αφετέρου επειδή οι περισσότερες  εταιρείες λόγω των μέτρων είναι κλειστές και έτσι δεν είναι διαθέσιμα ούτε όλα τα απαραίτητα συνεργεία, ούτε και τα αντίστοιχα υλικά. 

Τώρα ολοκληρώνουμε τον ελαιοχρωματισμό όλων των κιγκλιδωμάτων (περιφράξεις, μπασκέτες, κουπαστές, προστατευτικές σιδεριές κ.λπ.) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο. Ξεκινάει επίσης, η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού στο 9ο Δημοτικό και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση συναγερμών και στα λίγα ακόμη σχολεία που δεν διαθέτουν, γιατί έχουμε συχνές παραβιάσεις. Σε αυτή τη φάση, δεν επιδιορθώνουμε προς το παρόν βανδαλισμούς που έχουν γίνει σε σχολεία, κυρίως στον εξωτερικό τους χώρο, γιατί μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία, είναι πιθανό να ξανά-βανδαλιστούν. Αυτές οι εξωτερικές επισκευές θα γίνουν λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων».