Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Στις χαριστικές βιβλιοθήκες του Αλίμου μπορείς να αφήσεις αλλά και να πάρεις ένα βιβλίο

Στις χαριστικές βιβλιοθήκες του Αλίμου μπορείς να αφήσεις αλλά και να πάρεις ένα βιβλίο

Οι Αλιμιώτες και οι Αλιμιώτισσες αγκάλιασαν θερμά τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αλίμου να τοποθετήσει μικρές, ξύλινες χαριστικές βιβλιοθήκες σε κεντρικά σημεία του.

Τοποθετήθηκαν τον Οκτώβριο και προσκαλούν όλους τους πολίτες να δανειστούν ή να πάρουν ένα από τα βιβλία. Αν θέλουν, μπορούν να αφήσουν ένα δικό τους ώστε να γίνει το νέο, αγαπημένο ανάγνωσμα κάποιου άλλου.

Ο Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου μίλησε τον Οκτώβριο στο Alimos Online σχετικά με την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία και τόνισε πως οι βιβλιοθήκες είναι χαριστικές. «Παίρνει ο δημότης ή ο κάτοικος ένα βιβλίο το διαβάζει και αν θέλει το επιστρέφει ή αν θέλει βάζει κάποιο άλλο δικό του που δεν το χρειάζεται. Τα βιβλία προέρχονται από δωρεές δημοτών που ήδη όμως υπάρχουν στην κεντρική μας βιβλιοθήκη», δήλωσε σχετικά.

Οι βιβλιοθήκες είναι μία κατασκευή της Τεχνικής Υπηρεσίας που συνεργάστηκε άψογα με τους υπαλλήλους του ΘΟΠΑΑ και οι ξύλινες κατασκευές έχουν ένα γυάλινο πορτάκι ώστε να προστατεύονται τα βιβλία από τις καιρικές συνθήκες.

Θα τις βρεις:

1)Έξω από το Δημαρχείο

2)Παιδική χαρά Θουκυδίδου

3)Παιδική χαρά Παραλίας

4)Παιδική χαρά πλατείας Καραΐσκάκη

5)Κολυμβητήριο Αλίμου

6)Γήπεδο Τραχώνων - μέσα στις εγκαταστάσεις