Η απονομή των Χρυσών Σκούφων θα γίνει στις 21 Μαρτίου και πολλά από τα υποψήφια εστιατόρια είναι -ακόμα μια φορά- των νοτίων προαστίων.
Yποψήφια είναι:
Το All senses gastronomy στη Γλυφάδα,
Το Ark στη Γλυφάδα,
Η Γαλάζια Hytra στη Βουλιαγμένη,
Το Ιώδιο στο Παλαιό Φάληρο,
Οι Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο,
Το Malabar In-House στη Βουλιαγμένη
και το Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη, είναι τα υποψήφια εστιατόρια για το βραβείο του 2016.
Ο 38χρονος Björn Frantzén θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και τους κορυφαίους εκπροσώπους της σουηδικής γαστρονομίας. Δεν είναι λίγο να έχεις επί 5 χρόνια 2 αστέρια Michelin και να έχεις φτάσει μέχρι το νο 12 μέσα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου! Ο ωραίος Σουηδός σεφ που ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής στην δημοφιλή ομάδα της Στοκχόλμης την AIK παίζοντας μπάλα από το 1992 μέχρι το 1996 πριν αφιερωθεί στη μαγειρική, θα έρθει στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου του 2016 μαζί με την ομάδα του για να μαγειρέψει στο επίσημο δείπνο της απονομής των Χρυσών Σκούφων.
Ελισάβετ Μιτσού