Σοβαρές καταγγελίες για εκτεταμένη απάτη με διοργανώσεις γάμων και άλλων εκδηλώσεων στο Κορωπί έχουν αναστατώσει δεκάδες ζευγάρια και οικογένειες.
Ένα κέντρο εκδηλώσεων στην περιοχή λειτουργούσε παράνομα, χωρίς άδεια, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματα, χωρίς όμως να πραγματοποιεί τις συμφωνημένες δεξιώσεις. Το σκάνδαλο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τις αποκαλύψεις να ξεδιπλώνονται σταδιακά από τις αρχές του καλοκαιριού.
Η επιχείρηση, η οποία υποτίθεται ότι παρείχε υπηρεσίες για γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις, συνέχισε να λειτουργεί παρά την αφαίρεση της άδειάς της από τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι υπεύθυνοι απαιτούσαν προκαταβολές ύψους χιλιάδων ευρώ από τα ζευγάρια, χωρίς καμία εγγύηση ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνταν. Οι προκαταβολές αυτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κυμαίνονταν από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ οι όροι πληρωμής ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί, με τις συναλλαγές να απαιτούνται κυρίως σε μετρητά.
Το σκάνδαλο ήρθε στο προσκήνιο όταν, τον Ιούνιο του 2024, κατά τη διάρκεια ενός παιδικού πάρτι στο κτήμα, σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων παιδιών. Η αστυνομία, που κατέφθασε για να διερευνήσει το περιστατικό, διαπίστωσε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα, καθώς η άδεια της είχε αφαιρεθεί. Στην πορεία, πολλές οικογένειες και ζευγάρια άρχισαν να αναφέρουν ότι τα χρήματα που είχαν δώσει για τις εκδηλώσεις τους δεν επιστράφηκαν ποτέ, και ότι οι γάμοι και οι δεξιώσεις τους ματαιώθηκαν χωρίς προειδοποίηση.
Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 22 ζευγάρια έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες κατά της ιδιοκτήτριας, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φαίνεται να αυξάνεται. Οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η επιχείρηση αποδείχθηκαν ψευδείς, με πολλά ζευγάρια να βρίσκουν το κτήμα κλειστό την ημέρα της εκδήλωσής τους. Η ιδιοκτήτρια υποσχόταν λύσεις, προτείνοντας τη μεταφορά των εκδηλώσεων σε άλλα κτήματα, τα οποία δήθεν συνεργάζονταν μαζί της, όμως τίποτα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου Γαβριήλ Γαβριηλίδη, ο οποίος εκπροσωπεί μερικά από τα ζευγάρια, οι συνολικές οικονομικές απώλειες από την απάτη ανέρχονται σε περίπου 160.000 ευρώ. Πολλοί από τους παθόντες έχουν πλέον κινηθεί νομικά για την επιστροφή των χρημάτων τους, ενώ η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, που ερευνούν τυχόν παραβιάσεις κανονισμών και νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία χώρων εκδηλώσεων.
