Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πόλης 2023 στον Άγιο Δημήτριο θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τίτλο "Μια μαγική βραδιά".
O Θανάσης Βασιλάς, συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη τα τελευταία 18 χρόνια σαν μαέστρος και σολίστ της ορχήστρας του, αναδεικνύει το καθοριστικό ρόλο του μπουζουκιού στα μεγάλα λαϊκά αριστουργήματα του Μίκη, στα οποία πρωταγωνίστησαν με το μπουζούκι τους οι σπουδαίοι Χιώτης, Ζαμπέτας, Καρνέζης, Παπαδόπουλος.
Η Πέγκυ Ζήνα με την ερμηνεία μιας τραγουδίστριας της νέας γενιάς ευρείας αποδοχής, σε αριστουργηματικά και απαιτητικά τραγούδια, ύμνους όπως Δραπετσώνα, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, παγκοσμίως γνωστά, συμπληρώνει αυτό το υπέροχο αφιέρωμα.
Στην παράσταση δε θα μπορούσαν να λείπουν ορχηστρικά όπως Ζορμπάς, Χαρταετοί και ορχηστρικά από το cd του Μίκυ με τον Θανάση Βασιλά στο οποίο ο Μίκης ερμηνεύει το τελευταίο του κομμάτι «Μοιρολόι της βροχής». Μια μαγική βραδιά που θα δημιουργήσει ένα μοναδικό φθινοπωρινό soundtrack.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και στο σημείο θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη και τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις κοινωνικές δομές του δήμου.
Πάρκο Ασυρμάτου
Ώρα έναρξης: 20:30
