Η μοριακή γαστρονομία στο bartending ξεκίνησε απο τον Κεραμεικό. Το Momix στο Γκάζι γρήγορα έγινε talk of the town για τα ιδιαίτερα ποτά του που βασίζονται στη χρήση χημικών ενώσεων για την ανάμιξη και μορφοποίηση υλικών ενός υγρού. Με δύο λέξεις, μοριακή γαστρονομία.
Ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει και το δεύτερο Momix, στην παραλία αυτή τη φορά. Την Κυριακή το βράδυ επισκεφτήκαμε την όμορφη αυλή του που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παραλιακή. Με το ιδιαίτερο μενού σε σχήμα κύβου ξοδέψαμε περίπου δέκα λεπτά για να βρούμε το ιδανικό ποτό για εμάς.
Ωστόσο, το μενού διαθέτει τις απαραίτητες...επεξηγήσεις ώστε να έχεις μία ιδέα για το τι θα γευτείς. Τα ποτά συνοδεύτηκαν απο δύο σφηνάκια σε μπάλα παγωτού με ρούμι.
Η ώρα ήταν κάπως περασμένη, όμως παρ όλα αυτά η αυλή του ήταν σχεδόν γεμάτη. Βέβαια, όλα αυτά που γράφω είναι μάταια αν έχεις επισκεφτεί το Momix στην Αθήνα. Τότε ξέρεις την όμορφη ατμόσφαιρα και τα ιδιαίτερα ποτά που περιγράφω.
Με λίγα λόγια, το Momix είναι ένας ωραίος προορισμός για ένα ποτό...διαφορετικό απο τα άλλα.
Βρίσκεται: Δούσμανη 3, Γλυφάδα