Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους λογομάχησαν για άγνωστο ακόμα λόγο, στο διαμέρισμά τους επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να χτυπήσει την άτυχη γυναίκα και να την τραυματίσει.
Στη συνέχεια βγήκε στο δρόμο και άρχισε να φωνάζει ότι τραυμάτισε τη μητέρα του. Γείτονες ενημέρωσαν τις Αρχές και αμέσως έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας Δίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο 17χρονος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και ανακρίνεται, ενώ η μητέρα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου και νοσηλεύεται με τραύματα από γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Είναι χτυπημένη στη μετωπιαία χώρα και υποβλήθηκε σε αξονική. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει για τουλάχιστον 48 ώρες στη χειρουργική κλινική, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος που μαχαίρωσε τη μητέρα του είναι σε πολύ κακή κατάσταση με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο και τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να μην τα καταφέρει.