All Around

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαθητές των σχολείων του Αγίου Δημητρίου και της Ηλιούπολης στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαθητές των σχολείων του Αγίου Δημητρίου και της Ηλιούπολης στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Το δικό τους συμβολικό μήνυμα θέλησαν να στείλουν μαθητές από τα σχολεία της χώρας για την τραγωδία που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.

Ήδη τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει εικόνες από μαθητές που σχηματίζουν μηνύματα με τις τσάντες τους και σήμερα, μαθητές από τα γυμνάσια της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημητρίου προχώρησαν στη δική τους συμβολική κίνηση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «Να φύγω; Φύγε…» που ήταν και ο μοιραίος διάλογος του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη.

Με τη σειρά τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης στάθηκαν δίπλα- δίπλα και δημιούργησαν μία καρδιά. Στο κέντρο της, οι τσάντες τους σχημάτιζαν το «Ας είναι το τελευταίο».

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης απέδωσαν φόρο τιμής στην μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και κράτησαν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη τραγωδία. Τα παιδιά μας… αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι… ελπίδα και δύναμη», δήλωσε συγκινημένος ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης κ. Σταύρος Κασάπογλου.

Στο 3ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου οι τσάντες των μαθητών σχημάτισαν τη μοιραία ημερομηνία.