Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η συμμορία ανηλίκων, που μαχαίρωσε και λήστεψε έναν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη. Το θύμα μάλιστα είχε υποστηρίξει πως έκαναν παρέα τον τελευταίο μήνα και πίστευε πως είναι φίλοι.
Ακόμα ένα στοιχείο που σοκάρει όμως είναι τα μηνύματα που αντάλλασσαν τα μέλη της συμμορίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι τέσσερις ανήλικοι σχεδίαζαν να πάνε στο νοσοκομείο να "αποτελειώσουν" το θύμα, όπως προκύπτει από τα κινητά τους τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ των διαλόγων των συλληφθέντων μέσω κινητών τηλεφώνων, τη φράση "μην πάω στο Παίδων και τον φάω, θα τον φάμε τον π@@@η".
Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών βρήκαν συνομιλίες τους, κατά τις οποίες φαίνεται πως έψαχναν να βρουν που υπάρχουν κάμερες ασφαλείας κι αν αυτές τους έχουν καταγράψει, αλλά και πώς έπρεπε να σχεδιάσουν, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη συλληφθούν ποτέ.
Στον Εισαγγελέα τα μέλη της συμμορίας
Οι τέσσερις ανήλικοι (ηλικίας 16 και 17 ετών) βρέθηκαν την Πέμπτη στην Ευελπίδων, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας κατά περίπτωση, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενοι, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29 Ιανουαρίου, σε πάρκο της Νέας Σμύρνης περικύκλωσαν ξαφνικά 15χρονο και τον μαχαίρωσαν στον δεξί του μηρό, ενώ τον χτύπησαν με γροθιές σε όλο το σώμα του.Αμέσως μετά, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.
Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια που διαμένουν οι κατηγορούμενοι στη Νέα Σμύρνη και στους Αμπελόκηπους, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
- Μαχαίρι τύπου σουγιά
- τα ρούχα που φορούσαν κατά την επίθεση
- ποδήλατο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής
- δύο κινητά τηλέφωνα
- φωτογραφία σε έντυπη μορφή, που απεικονίζεται ο 15χρονος.
