All Around

Αργυρούπολη: «Κραυγή απόγνωσης» από τους γονείς της Ολγας που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της και δεν την δέχονται κέντρα αποκατάστασης

Αργυρούπολη: «Κραυγή απόγνωσης» από τους γονείς της Ολγας που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της και δεν την δέχονται κέντρα αποκατάστασης

Mάχη στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" δίνει η Ολγα Δημητρακοπούλου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη τον Ιανουάριο του 2022.

Η γυναίκα δεν έχει ακόμα επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνη της από τα χτυπήματα που δέχτηκε στα πλευρά από τον 48χρονο πρωταθλητή τζούντο που έχει προφυλακιστεί. Ο 46χρονος δράστης αφού ξυλοκόπησε βάναυσα την Ολγα έφυγε από το σημείο για να παραδοθεί στην αστυνομία τέσσερις ημέρες μετά.

Οι γονείς της Ολγας, Ευάγγελος και Λίτσα, κάνουν έκκληση για βοήθεια προκειμένου η 40χρονη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν. «Ελπίζω να γίνει καλά το παιδί μου γι αυτό ζητάω οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, αν μπορεί να μας στηρίξει παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες», λέει ο κ. Ευάγγελος στο STAR. «Είναι ακόμα χάλια. Είναι σε δωμάτιο στον Ευαγγελισμό και θα την κρατήσουν μέχρι να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Ζητούν πολλά λεφτά. Βρήκαμε ένα στη γειτονιά μας και θα την πάμε μάλλον εκεί», ανέφερε.

«Περνάμε έναν Γολγοθά. Μεγαλώσαμε και τα τρία παιδιά μας με στερήσεις και αυτή τη στιγμή είναι σαν ζωντανή νεκρή. Δεν μιλάει, δεν κουνιέται, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνη της. Θέλουμε κάποιο κέντρο. Μιλήσαμε και στην υπουργό αλλά δεν έγινε κάτι. Την απορρίψανε σε κάποιο κέντρο που πήγαμε τώρα. Εκτός αυτού πληρώνουμε και την αποκλειστική που είναι δημόσια νοσοκομεία, πληρώνουμε και φάρμακα, πάνες. 2.000 και πάνε για την αποκλειστική κάθε μήνα» είπε η κυρία Λίτσα.

Ο 46χρονος δεν επικοινώνησε με την οικογένεια για να βοηθήσει έστω και οικονομικά σύμφωνα με την κυρία Ολγα. «Αυτός ήταν ένα τέρας, δεν ήταν άνθρωπος», σημείωσε. «Μας βοήθησε ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Σεφερλή. Πήραμε κάποια χρήματα τον Αύγουστο και χρωστούσαμε» είπε.

«Την απέρριψαν από 3 δημόσια κέντρα αποκατάστασης επειδή θέλει αυξημένη φροντίδα»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της Ολγας τόνισε πως «μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από τύχη αυτή η γυναίκα ακόμα ζει. Εδώ και 8 μήνες είναι σχεδόν φυτό. Τον τελευταίο καιρό ανταποκρίνεται στο βλέμμα χωρίς όμως να μπορεί ούτε να κουνηθεί, ούτε να μιλήσει. Μιλάμε για έναν Γολγοθά. Το θέμα έχει δύο όψεις, την νομική πλευρά και την κοινωνική. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιεί μόνο ρηματικά εκφράσεις με πανηγυρικό τρόπο θα πρέπει εμπράκτως στα θύματα να σταθεί αρωγός. Η Ολγα έχει απορριφθεί από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης. Η Ολγα έχει υποστεί τραχειοστομία επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τη βαναυσότητα των τραυμάτων της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αυξημένη φροντίδα για να μπορέσει να αποκατασταθεί ένα τμήμα της υγείας της. Η αυξημένη φροντίδα σημαίνει αυξημένη ευθύνη και έρχονται τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και το απορρίπτουν αυτό». Ενώ οι γονείς και τα αδέρφια της Ολγας δίνουν αγώνα για να επιβιώσει, από την πλευρά του 46χρονου, σύμφωνα με τον δικηγόρο, «υπάρχει απόλυτη απουσία».

Αργυρούπολη: Καταγγελίες από πρώην συντρόφους

Ως πρώην αθλητής του τζούντο, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - έχει διδάξει και σε παιδιά, θα φανταζόταν κανείς πως ήταν ένας άνθρωπος που διακρινόταν για την αυτοσυγκράτησή του, αφού γνώριζε ότι με ένα χτύπημα θα μπορούσε να προκαλέσει βαρύ τραυματισμό, ιδιαιτέρως σε μία γυναίκα με τη μισή μυική δύναμη από τον ίδιο. Ωστόσο, πρόκειται για έναν άνθρωπο που όσοι τον γνωρίζουν τον περιέγραφαν ως βίαιο μιλώντας στα κανάλια.

Ο 48χρονος, σύμφωνα με τη μαρτυρία μητέρας πρώην συντρόφου του, είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει γυναίκα πως θα την πετάξει από τον 4ο όροφο μπαλκονιού. Επίσης μία από τις πρώην συντρόφους τον είχε κατηγορήσει πως είχε αποπειραθεί να την στραγγαλίσει και είχε βίαιη συμπεριφορά. Εκείνη, μην αντέχοντας την συμπεριφορά του τον χώρισε αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να τον συγχωρέσει και γύρισε στο πλευρό του. Η γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί τους αλλά η συμπεριφορά του 48χρονου δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να χωρίσουν.

Το 2015 κατηγορήθηκε για επίθεση με μαχαίρι εις βάρος 23χρονης συντρόφου του. Η κοπέλα νοσηλεύτηκε και ο ίδιος δεν είχε συλληφθεί. «Ήταν έγκυος η κοπέλα και την έβριζε. Ήταν κάτω από το μπαλκόνι με μια μηχανή και έβριζε την κοπέλα που ήταν πάνω στο διαμέρισμα», είχε πει γειτόνισσα της νεαρής στο Tlive. «Ο άνθρωπος είναι άρρωστος, δεν είναι απλώς εγκληματίας, είναι άρρωστος. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος αυτό το κάνει 20 χρόνια απ’ ότι ξέρουμε εμείς», ανέφερε. Η κοπέλα έφυγε φυγαδευμένη 3 χρόνια μετά για να ζήσει στην Ολλανδία.

Η μια του κόρη, μάλιστα, την ώρα που εκείνος αναζητούνταν από τις Αρχές, είχε φτάσει στο σημείο να τον αποκαλέσει «σκουπίδι της Αργυρούπολης». Η κόρη του, με μια ανάρτησή της στο Instagram, ανέφερε τα εξής: «Ντρέπομαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είναι πατέρας μου, ελπίζω να σαπίσεις στη φυλακή», έγραφε και κάτω από τη φωτογραφία του πατέρα της είχε προσθέσει το εξής μήνυμα: «Κοινοποιήστε παντού για να βρεθεί! Αυτό είναι το σκουπίδι της Αργυρούπολης που χτύπησε τη σύντροφό του, χαροπαλεύει η γυναίκα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».