All Around

Ανάβυσσος: Γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι η δολοφονική απόπειρα κατά των Κούρδων είναι ήταν για να «σταλεί ένα μήνυμα»

Ανάβυσσος: Γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι η δολοφονική απόπειρα κατά των Κούρδων ήταν για να «σταλεί ένα μήνυμα»

Σύνδεση της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος τριών Τούρκων Κουρδικής καταγωγής, το βράδυ της Τετάρτης στην Ανάβυσσο, με την "μηνυματική" επίθεση σε βάρος δύο αδερφών, επίσης κουρδικής καταγωγής, στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν αν πίσω από την δολοφονική επίθεση στην Ανάβυσσο κρύβονται πολιτικά κίνητρα, δράση πρακτόρων της ΜΙΤ στην Ελλάδα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε δουλεμπορικά κυκλώματα ή προστριβές από την διακίνηση ναρκωτικών.

Είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb πολυτελή κατοικία

Οι τρεις Κούρδοι, φέρεται να είχαν έρθει στην χώρα μας πριν από ένα μήνα, και είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb, μία πολυτελή κατοικία στο τέρμα της οδού Μανόλιας στην Ανάβυσσο. Συγγενής ενός εκ των τραυματιών, κατέθεσε στους αστυνομικούς, πως πρόκειται για μέλος του τουρκικού κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), το οποίο πρόσφατα έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατικό κόμμα", από την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας.

Λίγο πριν της 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ οι τρεις Κούρδοι έτρωγαν στην βεράντα του σπιτιού, δύο άτομα προσέγγισαν πεζή το σπίτι και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, πιθανόν με δύο πυροβόλα όπλα των 9ΜΜ. Βρέθηκαν περίπου 20 κάλυκες στο σημείο της επίθεσης. Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γ. Γεννηματάς) και ένας στο Σισμανόγλειο, σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερα ασφαλείας σπιτιού της περιοχής, που έχει καταγράψει τους δράστες. Βρίσκονται στην διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων ταυτότητας των τριών τραυματιών χωρίς προς το παρόν να διαπιστώνεται πως πρόκειται για σεσημασμένους ή διεθνώς διωκόμενους. Την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά η ΕΥΠ αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παρόμοιου "κατασκοπευτικού" τύπου υπόθεση είναι αυτή της… επιτηδευμένης επίθεσης εναντίον δύο αδερφών από την Τουρκία, κουρδικής καταγωγής, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι.

Τα δύο αδέρφια, 26 και 22 χρόνων, που πυροβολήθηκαν από έναν νεαρό, στα πόδια, μαζί με τους δύο φίλους του που είχαν έρθει πριν από 5 μήνες στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο, φέρεται να είναι μέλη του HDP, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών στην Τουρκία, και διέμεναν σε ένα "άνετο" διαμέρισμα του Πειραιά χωρίς να εργάζονται.

Η εικόνα του δράστη, έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας την περιοχής πριν και μετά την επίθεση εναντίον των δύο ανδρών, με αστυνομικούς και στελέχη της ΕΥΠ, να αναζητούν πληροφορίες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φέρεται να είχε ευκαιρία να εξοντώσει τα θύματά του, αλλά σκόπιμα προέβη στον "παραδειγματικό" πυροβολισμό τους στα κάτω άκρα.

Ένας από τους συμπατριώτες των τραυματιών, με τον οποίο διέμεναν μαζί, είχε φυλακιστεί στην Τουρκία για την πολιτική του δράση στο HDP, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του και άλλη απόφαση φυλάκισης, όπως είπε στους αστυνομικούς και γι αυτό διέφυγε από την χώρα του, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψή του και την ενδεχόμενη εξόντωσή του. Από την συνέχιση της έρευνας προέκυψε ότι τα δύο θύματα της επίθεσης αλλά και οι δύο φίλοι τους, είναι μέλη του αριστερού πολιτικού κόμματος της Τουρκίας.

Ένα από τα θύματα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είχε εντοπιστεί από στελέχη της ΕΥΠ στην περιοχή του Έβρου και είχε εξεταστεί για την δράση του στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, αλλά και η πιθανή συμμετοχή του σε κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Είχε πιστοποιηθεί η εμπλοκή του στο πολιτικό κόμμα, όχι όμως ξεκάθαρα και παράνομη δραστηριότητα. Το κίνητρο της "μηνυματικής" επίθεσης εναντίον τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, φαίνεται να προέρχεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από την Τουρκία.

 

Πηγή: thetoc.gr