All Around

Η ανακοίνωση της  Δημάρχου Αγίου Δημητρίου σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊου στη Δημοτική Κατασκήνωση

Η ανακοίνωση της  Δημάρχου Αγίου Δημητρίου σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊου στη Δημοτική Κατασκήνωση

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δημοτική Κατασκήνωση.

Λόγω των κρουσμάτων, η πρώτη περίοδος έληξε δύο ημέρες νωρίτερα.

Η ανακοίνωσή της

Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, για τη λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης

Με αφορμή αήθη και αβάσιμα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αλλά και αναρτήσεις αντιπολιτευτικής πολεμικής από Δημοτικό Σύμβουλο μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας και βαθύ γνώστη των συνθηκών και των προϋποθέσεων ασφάλειας κάτω από τις οποίες λειτουργεί η Κατασκήνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, επισημαίνουμε τα παρακάτω.

Η 1η κατασκηνωτική περίοδος του φετινού καλοκαιριού ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, αφού όλες οι εγκαταστάσεις καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφάλειας, ενώ εξασφαλίστηκε και η καθημερινή παρουσία παιδιάτρου. Τα παιδιά που προσήλθαν υποβλήθηκαν σε rapid-test ανίχνευσης του covid-19 από αρμόδιο συνεργείο του ΕΟΔΥ. Ανιχνεύτηκε κρούσμα σε ένα παιδί, στο οποίο δεν επετράπη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Σε επόμενη προγραμματισμένη διενέργεια rapid-test, από κλιμάκιο της Περιφέρειας, ανιχνεύτηκε ένα κρούσμα, επίσης, με συνέπεια να απομακρυνθεί όλος ο κοιτώνας στον οποίο συμμετείχε το παιδί, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Στην 3η προγραμματισμένη διενέργεια rapid-test, τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου, εντοπίστηκαν 13 ακόμη κρούσματα, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης στην απόφαση για πρόωρη αποχώρηση των παιδιών, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, ώστε να αποφευχθεί ευρύτερη διασπορά και να προετοιμαστούν σωστά οι εγκαταστάσεις για τις επόμενες περιόδους που θα συνεχιστούν κανονικά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 19-7-2021.

Έτσι έχουν τα γεγονότα και προξενεί μεγάλη εντύπωση η ανάρτηση δημοσιεύματος σε έγκυρο υποτίθεται δημοσιογραφικό site, με τίτλο “Σε φιάσκο εξελίσσεται η κατασκήνωση του Αγίου Δημητρίου – Παίζουν με την υγεία των παιδιών!” και περιεχόμενο εντελώς υβριστικό και συκοφαντικό για μια απόλυτα επιτυχημένη δομή του Δήμου Αγίου Δημητρίου και για τα στελέχη που την υπηρετούν, και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί ούτε ένα, έστω και τηλεφωνικό, ρεπορτάζ για το θέμα. Αν έκαναν αυτό τουλάχιστον, θα γνώριζαν ότι η επαφή των υπεύθυνων της κατασκήνωσης με τους γονείς των παιδιών είναι διαρκής και άμεση και δεν γίνεται μέσω τυπικών λακωνικών αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου που γίνονται για λόγους γενικότερης ενημέρωσης.

Οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος της φροντίδας και της υπευθυνότητας με τα οποία όλες οι δομές του Δήμου (Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κατασκήνωση, ΚΔΑΠ, καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης) υποδέχονται τα παιδιά τους, δέκα χρόνια τώρα, γεγονός που τις έχει αναγορεύσει σε πρότυπα παιδαγωγικών δομών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και γι’ αυτό τις εμπιστεύονται με κλειστά μάτια.

Όσον αφορά στις τυφλές αντιπολιτευτικές βολές του Δημοτικού Συμβούλου, που δύο ημέρες πριν από το γεγονός των κρουσμάτων επισκέφθηκε την κατασκήνωση και τα βρήκε όλα καλά, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφίες του με την Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του ΟΠΚΑΠ, ενώ μετά το γεγονός βγήκε να καταγγείλει και να εγκαλέσει τους πάντες και κυρίως τη Δήμαρχο, που αποτελεί «αγαπημένο» του στόχο για ανικανότητα και ανευθυνότητα, δεν αξίζει να αναφερθεί κανείς.

Ένα μόνο σχόλιο: Σε μια εποχή παγκόσμιας πανδημίας, κατά την οποία η υφήλιος «βράζει», κάποιοι, με αφορμή ένα γεγονός που η καθημερινότητα στη χώρα μας έχει να επιδείξει εκατοντάδες αντίστοιχα, βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν το χειρότερο εαυτό τους, κάνοντας φτηνή αντιπολίτευση, απαξιώνοντας αιρετούς, προσωπικό και συνεργάτες, που δίνουν καθημερινή μάχη ώστε τα παιδαγωγικά προγράμματα του Δήμου να εκτελούνται με την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη δυνατή συμμετοχή παιδιών και εκσφενδονίζοντας λάσπη κατά της διοίκησης του Δήμου.

Ο καθ’ ένας κρίνεται για τα λεγόμενά του, για τις πράξεις του και για την αποτελεσματικότητά του.

Εμείς συνεχίΖΟΥΜΕ!

Η Δήμαρχος

Μαρία Ανδρούτσου