Μετά την είδηση πως έχασε τη ζωή του και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ένα μήνα μετά το δυστύχημα στην παραλιακή, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στα παιδιά τους και θα στηθεί μνημείο στη μνήμη τους.
Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν σήμα για φωτιά μικρής έκτασης στον Άγιο Κοσμά και έσπευσαν να βοηθήσουν.
Καθώς ενημερώθηκαν πως ίσως υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα, ο οδηγός της μηχανής ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο πριν φτάσει στο σημείο έχασε τον έλεγχό της με αποτέλεσμα να προκληθεί το τραγικό τροχαίο.
Αμέσως διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας που διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός και προχθές έγινε γνωστό πως και ο συνεπιβάτης του έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Η ανακοίνωση του Γιάννη Κωνσταντάτου:
Θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά τους!
Ο Αντώνης Νίκου και ο Ευάγγελος Νοϊδης, δύο παλικάρια της Ομάδας Δίας έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος σε τροχαίο ατύχημα
στο ύψος της παραλίας Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.
Είχαν πάρει σήμα να συνδράμουν στον αποκλεισμό της περιοχής του Αγίου Κοσμά που είχε ξεσπάσει φωτιά. Κινδύνευαν συμπολίτες μας.
Μπροστά στο στο καθήκον δεν υπολόγισαν τίποτα. Δυστυχώς η κακιά στιγμή έφερε το μοιραίο τροχαίο.
Ως ελάχιστό φόρο τιμής, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα σταθεί στο πλάι των δύο οικογενειών με οποιαδήποτε κοινωνική παροχή χρειαστεί. Ιδίως στο μικρό παιδί του ενός θα είμαστε στο πλευρό του έμπρακτα.
Επίσης θα αναλάβει όλα τα έξοδα για το μνημείο που θα στηθεί εις μνήμην τους.
Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι που αγωνίζονται, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου όλοι εμείς να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς.
Είναι οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές και πολλοί άλλοι που δίνουν καθημερινούς αγώνες με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της εποχής μας.
Ως δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης και εγώ προσωπικά θα τιμούμε συνέχεια τους αγώνες τους και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο τους.
Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Αιωνία τους η μνήμη.
