All Around

Η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα αδέσποτα εντός του πρώην αεροδρομίου

Η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα αδέσποτα εντός του πρώην αεροδρομίου

Μετά την επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για τα αδέσποτα του Ελληνικού, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε, πως στην επιστολή της ΠΦΠΟ αιτούνταν την καθυστέρηση των εργασιών εντός του πρώην αεροδρομίου για 30 ημέρες, προκειμένου εθελοντές και σύλλογοι να καταφέρουν να βρουν λύση για τα περίπου 300 αδέσποτα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του.

Την Παρασκευή, σε ανακοίνωση του δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε πως θα απομακρυνθούν από τον χώρο όλα τα αδέσποτα συντροφιάς, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ζωάκια που εμπίπτουν στην κατηγορία ‘Άγριας Ζωής’ , όπως οι χελώνες και οι σκαντζόχοιροι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση για τα αδέσποτα ζώα εντός του π. αεροδρομίου!

O Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον Μητροπολιτικό Πόλο Αγίου Κοσμά - Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και παραλιακό μέτωπο) όλα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την διαχείριση και προστασία τους.

Παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα ώστε τα ζώα που εμπίπτουν στην κατηγορία “Άγριας Ζωής” (χελώνες, σκαντζόχοιροι κ.τ.λ.) να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον με ανάλογη διαδικασία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.