All Around

Αστέρας Βουλιαγμένης: Δύο παραιτήσεις και αλλαγή management

Αστέρας Βουλιαγμένης: Δύο παραιτήσεις και αλλαγή management

Εξελίξεις δρομολογούνται στον εμβληματικό Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά από μια ηχηρή παραίτηση που ήρθε να ταράξει τα νερά εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace Βουλιαγμένης κ. Στέλιος Κουτσιβίτης υπέβαλε την παραίτησή του στους μετόχους της εταιρείας και αποχωρεί από την εταιρεία έχοντας κλείσει έναν μεγάλο και σημαντικό κύκλο μέχρι το άνοιγμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αθηναϊκής Ριβιέρας. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουτσιβίτη πρόκειται για μια προσωπική απόφαση με την αφορμή της οποίας ευχαριστεί τους μετόχους του Αστέρα. Παράλληλα δηλώνει περήφανος για την υλοποίηση αυτής της μεγάλης επένδυσης για τον τουρισμό της Αθήνας τονίζοντας πως αφήνει «παρακαταθήκη» στο επόμενο management δύο έργα να ολοκληρωθούν, οι ιδιωτικές κατοικίες και η μαρίνα – η αδειοδότηση για την οποία έχει ολοκληρωθεί και αποτελεί το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα με ιδιώτη επενδυτή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο και για αντίστοιχες επενδύσεις σε μαρίνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κουτσιβίτης ανέλαβε καθήκοντα στον Αστέρα, στις αρχές Αυγούστου του 2017 κι αποτελεί ένα έμπειρο στέλεχος κλάδο του τουρισμού με διεθνή και σημαντική τεχνογνωσία στους τομείς του asset management, των επενδύσεων και της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, o κ. Κουτσιβίτης κατείχε διοικητικές θέσεις στον Όμιλο Γ&Τ Δασκαλαντωνάκη, διατελώντας Διευθύνων Σύμβουλος στην εισηγμένη εταιρεία Sofia Hotel Balkan (Βουλγαρία), ενώ από το 2006 έως το 2010 ήταν  Εκτελεστικός Διευθυντής του Group των αστικών ξενοδοχείων (Ελλάδα). Πριν τον Αστέρα μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο deal για την αγορά του πρώην Athens Ledra (νυν Grand Hyatt) στη λεωφόρο Συγγρού από το δίδυμο των επενδυτών Hines και Henderson Park

Οι εξελίξεις όμως στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από τη διοικητική ομάδα της Αστήρ Παλάς αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου ενώ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί και ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, κ. Σαμ Ιωαννίδης.

Η νέα διοίκηση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη θέση του Προέδρου του ΔΣ παραμένει ο κ. Abu- Suud, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα τρία πρόσωπα κλειδιά για την εξαγορά του Αστέρα και έχει την θέση του συν-διευθύνοντα συμβούλου της AGC Equity Partners Limited, της εταιρείας που έχει τον Αστέρα στην οποία μετέχουν κρατικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Την θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου – αυτή δηλαδή που είχε μέχρι χθες ο κ. Κουτσιβίτης, αναλαμβάνει ο κ. Gupta Sachin κάτοικος Λονδίνου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν απλό μέλος του ΔΣ καθώς και ο κ. Macdonald Jeffrey Bruce κάτοικος Αθηνών. 

Ο κ. Gupta έχει 10ετή και πλέον εμπειρία σε θέματα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων κι επενδυτικής τραπεζικής ενώ ο κ. Jeffrey Macdonald ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία το 2016 έχει στο παρελθόν απασχοληθεί σε μεγάλες εταιρείες διαφόρων κλάδων, με παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η Mayfair Land and Development, η Lamda Development, η GE, και άλλες.