All Around

Το «Cuvée» από την Κω, έρχεται για μία ημέρα στα Νότια Προάστια

Το «Cuvée» από την Κω, έρχεται για μία ημέρα στα Νότια Προάστια

Το Ark στη Γλυφάδα, στο πλαίσιο του 2ου Symposio at Ark, φέρνει την Πέμπτη 13 Ιουνίου, το εστιατόριο «Cuvée» που βρίσκεται στην Κω.

Το εστιατόριο «Cuvée» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή γαστρονομική κούρσα υψηλών αξιώσεων στην Κω. Πάνω στην παραλία της Λάμπης, σε έναν χώρο αισθαντικής πολυτέλειας που εμπνέεται από το κομψό γούστο που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο (μέλος των Small Luxury Hotels of the World), ο ταλαντούχος executive chef Μιχάλης Μάρθας και ο βραβευμένος consulting chef Παύλος Κυριάκης παρουσιάζουν μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας, σύγχρονη τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση.

Οι γευστικές παραδόσεις της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου, άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ίδια τα νησιά της Δωδεκανήσου, γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία. Κάθε πιάτο αποτελεί ένα μοναδικό γαστρονομικό στιγμιότυπο που αποτυπώνει βιωματικές συνήθειες των νησιών μέσα από το ξεχωριστό και δημιουργικό πρίσμα των σεφ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σπινιάλο, δηλαδή η μέθοδος διατήρησης των οστράκων σε θαλασσινό νερό από τους σφουγγαράδες της Καλύμνου, που εμπνέει τη σύγχρονη δημιουργία «Σπινιάλο με φούσκα, αχινό, λουμπουνάρια, πίκλες και πάστα χταποδιού», όπως και το πιάτο «Χοιρινό με πλιγούρι σε καραμελωμένο πετιμέζι και κρέμα αμυγδάλου» που προέρχεται από την Κωακή παράδοση, καθώς το χοιρινό συντηρούνταν σε γλίνα και συνοδευόταν από πλιγούρι.

Η «Τρούφα στο φυσικό της περιβάλλον» εμπνέεται από τους εκτενείς μανιταρότοπους που υπήρχαν παλαιότερα στην Κάλυμνο και τη Λέρο, ενώ η «Στήρα σε αμπελόφυλλο» συνοδεύεται με κακαβιά, τη διάσημη ψαρόσουπα των ψαράδων. Ταιριαστά με τη γενικότερη φιλοσοφία του «Cuvée» είναι και τα επιδόρπια, όπως το «Child/dish memories» που αναφέρεται στη συνήθεια των γιαγιάδων της Κω να συνοδεύουν τον ελληνικό καφέ με ταχίνι και κατσικίσιο γάλα, και η «Τρουμούλα» με καταγωγή από την Κάλυμνο, σε μια ιδιαίτερη εκδοχή με μουσταλευριά από ροδόνερο, παγωτό τσουρέκι και κανταΐφι. Οι προτάσεις του sommelier Σταμάτη Μπίλλη από τον ελληνικό και δη τον ντόπιο αμπελώνα προσφέρονται για ένα δυναμικό wine & food pairing.

Σεφ: Μιχάλης Μάρθας

Menu

Welcome Drink Ούζο 12 

Καλωσόρισμα του σεφ :Τοματοσαλάτα με τομάτα, αγγούρι και κράκερ σουσάμι 

Ορεκτικό: Μανιτάρι στο φυσικό του περιβάλλον με κρέμα καλοκαιρινής τρούφας, γραβιέρα τρούφας και ευκάλυπτο

Κυρίως Πιάτο: Σαν στιφάδο με χτένι μόσχου, κρεμμυδόζουμο και ρίζα μαϊντανού

Προ Επιδόρπιο:Μαξιλαράκι Κοπανιστής

Επιδόρπιο: Θυμαρίσια Σοκολάτα με αλμυρή σοκολάτα με θυμάρι, μέλι, ελιά και βασιλικό

Επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato 

45 € / άτομο