All Around

Στην κεντρική πλατεία της Βούλας θα διεξαχθεί το 4o Μικρασιατικό Φεστιβάλ

Παρασκευή 14 Σεπτεβρίου 2018, 08:45
Στην κεντρική πλατεία της Βούλας θα διεξαχθεί το 4o Μικρασιατικό Φεστιβάλ

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 14, 15 & 16 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Κώστας Κόκλας, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ιστορικό - μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Ημέρα Μνήμης - Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες» από την Εθελοντική Μουσικοθεατρική Ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων του 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ, αφηγήσεις από τον ηθοποιό Κώστα Κόκλα, αφιέρωμα στις μουσικές και τους χορούς της Μικράς Ασίας με το μουσικό σχήμα «Τα 3μισι έγχορδα» της εθελοντικής μουσικοθεατρικής ομάδας μαθητών και αποφοίτων του 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας «ΘΕΑΤΡΙΚΟ» και τη Νικόλ Σαραβάκου. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου «Ευρυάλη» Βούλας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Απολλωνία».

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου, Ελλάς», στις 15 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους τις γενιάς του, τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους του Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και τραγουδήθηκαν σε καλές αλλά και σε δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Η «Άπονη ζωή», η «Φτωχολογιά» και το «Παράπονο» σμίγουν με το «Ρεμπέτικο» και το  «Ένα Σαββατόβραδο στην Καισαριανή». Πίσω, πέρα και πάνω από όλα αυτά βρίσκεται ένας συνθέτης πλήρης, χαρισματικός και διαπεραστικός, όπως οι μελωδίες του. Εξαιτίας του, το «κλασικό» αποκτά μια αυθεντική λαϊκότητα και το λαϊκό καταγράφεται στη συλλογική μνήμη ως κλασικό. Τραγουδούν: Ζαχαρίας Καρούνης και Ηρώ Σαϊα. Μαζί τους η καταξιωμένη ορχήστρα του συνθέτη, την οποία θα διευθύνει ο ίδιος επί σκηνής.

      Στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας, χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας.

     Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Σμύρνη, Πολύπαθη Πόλη - Το Χρονικό της Καταστροφής», σε επιμέλεια και υλοποίηση του κου Στ. Χατζηστεφάνου. Η έκθεση θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα), κατά τις ώρες 10:00 - 14:00 και 18:00 – 21:00.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

14/9 Ημέρα Μνήμης

Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες

Χρονολόγιο των κοινωνικοπολιτικών συγκυριών που οδήγησαν στην μικρασιατική   καταστροφή με προβολή ιστορικών βίντεο Αφήγηση Α. Σπανός- Μ. Διαλετή- Μ. Γραμμάτικας 

Προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ

Αφήγηση καταγεγραμμένων μαρτυριών και λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τον ηθοποιό Κώστα Κόκλα

«Κατακαημένο Αϊβαλί και παινεμένο Αϊδίνι

χαροκαμένο Εσκίρ Σεχήρ, αρχοντοπούλα Σμύρνη»…

«Ο Ξεριζωμός», μονόπρακτο βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», με την εθελοντική Μουσικοθεατρική Ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας, «ΘΕΑΤΡΙΚΟ»

«Χαμένη γη και προσφυγιά τα πόδια εδώ, αλλού η καρδιά

κομμάτια μου ψάχνω να βρω να κάνω ρίζα να ξανασταθώ»…

«Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας»

 Αφιέρωμα στη μουσική κληρονομιά της Μικράς Ασίας και την επίδραση που έχει μέχρι σήμερα στον λαό μας , με το μουσικό σχήμα της εθελοντικής Μουσικοθεατρικής Ομάδας Μαθητών και Αποφοίτων 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας «ΘΕΑΤΡΙΚΟ» και τα «Τα 3μισι έγχορδα».

Ορχήστρα:

Θ. Μυστιλόγλου- βιολί-μπαγλαμά

Ν. Καπάτος- μπουζούκι

Α.  Κωνσταντινίδης- μπουζούκι

Α. Πάχος- κιθάρα

Π. Καραγιώργης- πιάνο - ακορντεόν

Ε. Καρούσος λαγούτο - λύρα

Ε. Φουρλνάνου - κανονάκι

Μ. Γραμμάτικας - κρουστά

Ι. Νικόδημος - κρουστά

Τραγούδι: Λ. Ροδοπούλου- Λ. Σταμάτη- Ε. Φουρλάνου- Θ. Μυστιλόγλου- Α. Πάχος και τα παιδιά του θεατρικού

Φιλική συμμετοχή: Νικόλ Σαραβάκου.

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου, «Ευρυάλη» Βούλας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Απολλωνία».

ώρα έναρξης:  20:30

 

15/9 «Μάνα μου, Ελλάς»

Συναυλία - Σταύρος Ξαρχάκος

Η συναυλία περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους τις γενιάς του. Τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους τους Έλληνες και τραγουδήθηκαν σε καλές αλλά και σε δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας.

Τραγουδούν: Ζαχαρίας Καρούνης και Ηρώ Σαϊα

Μαζί τους η καταξιωμένη ορχήστρα του συνθέτη, την οποία θα διευθύνει ο ίδιος επί σκηνής.

 

ώρα έναρξης:  21:00

 

16/9 Επιμνημόσυνη Δέηση

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας, χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης (Βαρκίζης), κ.κ. Παύλου και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας.

ώρα έναρξης: 11.00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Σμύρνη, Πολύπαθη Πόλη - Το Χρονικό της Καταστροφής», σε επιμέλεια και υλοποίηση του κου Στ. Χατζηστεφάνου.

Η έκθεση θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία Βούλας (Ζεφύρου 2 & Αγ. Ιωάννου), κατά τις ώρες 10:00 - 14:00 και 18:00 – 21:00.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη…

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Τραγικό συμβάν σε υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου

16 Νοεμβρίου, 07:49

Τραγικό δυστύχημα έγινε σήμερα το πρωί με συνέπεια να χάσει τη ζωή του 52χρονος υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου.

 
 

Πέτρος Χατζημιχαηλίδης: Ποιός ήταν ο άτυχος υπάλληλος του Δήμου Αλίμου που έχασε σήμερα τη ζωή του

16 Νοεμβρίου, 17:17

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου, έχασε τη ζωή του όταν το απορριμματοφόρο-νταλίκα που οδηγούσε, ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

 
 

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Πέτρο Χατζημιχαηλίδη

17 Νοεμβρίου, 13:07

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 16:00, θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του ατυχούς υπαλλήλου του Δήμου Αλίμου, Πέτρου Χατζημιχαηλίδη, στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου της Αργυρούπολης.

 
 

Για λίγες μόνο ημέρες μπορείς να αγοράσεις αξεσουάρ και φορέματα του Βασίλη Ζούλια από 50€

15 Νοεμβρίου, 06:15

Καθώς τα προηγούμενα bazaar του Έλληνα σχεδιαστή ήταν άκρως επιτυχημένα, έρχεται ακόμη ένα.

 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα έξω από το Δημαρχείο Αλίμου

19 Νοεμβρίου, 17:12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνδικαλιστές και μέλη της  ΟΤΑ, έξω από το Δημαρχείο Αλίμου, με αφορμή τον χαμό του Πέτρου Χατζημιχαηλίδη, επικαλούμενοι εργοδοτική αδιαφορία.

 
 

Πανήγυρις του I.N Εισοδίων Θεοτόκου - Αναλυτικά το πρόγραμμα

14 Νοεμβρίου, 15:00

Ο Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου στους Τράχωνες, σας προσκαλεί στην πανήγυρη από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου.

 
 

Η «λύση» στο θέμα των δέντρων στην οδό Ταξιαρχών

16 Νοεμβρίου, 08:20

Αρκετά πρόχειρα κρίνουμε ότι «αντιμετωπίστηκε» η κακοτεχνία που είχε γίνει στο πεζοδρόμιο της οδού Ταξιαρχών.

 
 

Συνέντευξη με τους διεθνούς κύρους Αλιμιώτες chefs, Μίλτο και Βασίλη Καρούμπα

14 Νοεμβρίου, 08:50

Μία συνάντηση και συζήτηση υψηλού επιπέδου περί γαστρονομίας, είχαμε με τους δύο διεθνώς γνωστούς Αλιμιώτες chefs, τους αδελφούς Μίλτο και Βασίλη Καρούμπα.

 
 

Ο Γιώργος Νανούρης μας υποδέχεται στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε μία φαντασμαγορική έναρξη

16 Νοεμβρίου, 12:47

Και αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε έναν τόπο γιορτής.

 
 

Η Πολεοδομία στο Cine Άλιμος – Η ανακοίνωση του Δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη

15 Νοεμβρίου, 12:58

Η Πολεοδομία πήγε το πρωί στον χώρο του θερινού κινηματογράφου Αλίμου και μετά από τον σχετικό έλεγχο έφυγαν χωρίς κάποια σημείωση.