Άλιμος Online

  • Αρχική
  • All Around
  • Μία όμορφη γιορτή στην Παιδόπολη Αλίμου «Άγιος Ανδρέας»

Μία όμορφη γιορτή στην Παιδόπολη Αλίμου «Άγιος Ανδρέας»

Μία όμορφη γιορτή στην Παιδόπολη Αλίμου « ΄Αγιος Ανδρέας»

Μία πολύ όμορφη γιορτή έγινε την Κυριακή του Θωμά στην Παιδόπολη Αλίμου «΄Αγιος Ανδρέας», στην οδό Θουκυδίδου.  Μία γιορτή που οργανώθηκε από την Διευθύντρια της Παιδόπολης Μαρία Αποστολοπούλου, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Παιδόπολης Μαρία Μουτσάτσου,  τα μέλη του Συλλόγου, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους της Παιδόπολης.  Τα παιδάκια έπαιξαν, έφαγαν, ήπιαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Πολλοί ήταν οι φίλοι που παραβρέθηκαν στη γιορτή.  Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου Στέφανος Διαμαντής και Μαίρη Ανανιάδου.

Μαθητές του 4ου Λυκείου Αλίμου έπαιξαν με την ορχήστρα τους χαρούμενα τραγούδια δίνοντας μία γιορτινή νότα στην εκδήλωση.

Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», η οποία είναι μέρος της ζωής του Αλίμου,  ξεκίνησε την λειτουργία της αρχικά με την ονομασία «Αναρρωτήριο Παίδων». Εδόθη δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο από τους  Ολλανδούς  Ροδόλφο και Γεώργιο Φαν Βάϊκ  το 1947. Την δεκαετία του ‘70 άλλαξε μορφή, μετονομάσθη σε Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και άρχισε να εφαρμόζει Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας και Υιοθεσίας για τα παιδάκια που φιλοξενούσε.

Σήμερα λειτουργεί ως Μονάδα  Εξω-oικογενειακής Φροντίδας ,  η οποία υλοποιεί και παρακολουθεί πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας υποστηρίζοντας με συμβουλευτική υποστήριξη τις ανάδοχες οικογένειες και παιδιά, ενώ επιπλέον καταβάλλει μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και κάθε σχετική εφικτή βοήθεια. Είναι Υπο-παράρτημα  της Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτείται από την Πολιτεία.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής Προστασίας, περιλαμβάνει φιλοξενία και προετοιμασία ανηλίκων φιλοξενούμενων για την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον και  στηρίζει τους βιολογικούς γονείς.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 32 παιδιά από 4-12 χρονών, ενώ 90 παιδιά βρίσκονται στο πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας.  Η αναδοχή παύει όταν αυτά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, ενώ συνεχίζεται επ’ αόριστον στις περιπτώσεις παιδιών με αναπηρία.

Στα παιδάκια παρέχεται βοήθεια στην μελέτη του σχολείου, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, κάνουν μαθήματα μπαλέτου, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ.  Παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε ψυχαγωγικούς χώρους κ.λπ.

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Παιδόπολης παρέχει ο «Σύλλογος Φίλων της Παιδόπολης Αλίμου». Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια. Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη της Παιδόπολης και η παροχή βοήθειας στους εθελοντές.

 

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr