Τα ακίνητα, διατηρητέα και μη, που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας έχουν αρχίσει και προσελκύουν Έλληνες και ξένους επενδυτές.
Τα κτίρια σε πολλές περιπτώσεις είχαν μείνει εγκαταλελειμμένα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ή καταστροφών και πλέον είναι κοντά στην «ανάσταση» αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών αυξάνεται κατακόρυφα.
Τα περισσότερα εξ αυτών ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται για να γίνουν ξενοδοχεία ή εμπορικά ακίνητα. Στη μάχη της αξιοποίησης έχει μπει δυνατά και το Δημόσιο, με την συνδρομή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου.
Εφοπλιστικά ονόματα και εταιρείες στο real estate παίρνουν θέσεις. «Το Άκρον Όλιον Κρυστάλ» ανακαινίζεται πλήρως από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ενώ ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου απέκτησε παλιό κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου για να γίνει ξενοδοχείο.
Κοντά στην αξιοποίηση τμήματος του ιστορικού Μπάγκειου ξενοδοχείου στην Ομόνοια είναι ο Βενέτης, ενώ στην ανάπλαση δύο κτιρίων προχωρά ο Θ. Χαραγκιώνης.
