All Around

3 +1 λόγοι να κατέβεις στην παραλία του Αλίμου

Μπήκαμε στον Μάρτιο και αυτό σημαίνει πως φεύγουμε και επισήμως από τον χειμώνα.

Η άνοιξη είναι πάντα όμορφη και ειδικά αν μένεις στα Νότια Προάστια. Όμως, ο Άλιμος είναι λατρεία (και ο μπακλαβάς γωνία – δεν μπόρεσα να αντισταθώ) γι αυτό σου παραθέτω μερικούς μόνο από τους λόγους που απλά πρέπει να κατέβεις για βόλτα στην παραλία.

-Είναι μόλις λίγα λεπτά από το σπίτι σου. Είτε μένεις στο Άνω Καλαμάκι, είτε πιο κάτω, τότε δε θα χρειαστείς πάνω από λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο για να έρθεις στην παραλία. Εκτός και αν κολλήσεις στο φανάρι της Καλαμακίου βέβαια.

-Θα δεις τις χρυσές αχτίδες του ήλιου να φωτίζουν τη θάλασσα και αυτό από μόνο του είναι μοναδικό θέαμα. Σκέψου πως μπορείς να το απολαύσεις πίνοντας τον καφέ σου σε ένα από τα παραλιακά μαγαζιά.

-Είναι μία άκρως ρομαντική βόλτα. Πάρε το έτερον ήμισυ και κατέβα στην ακροθαλασσιά για μία απλή βόλτα και σίγουρα θα γυρίσετε πιο ευδιάθετοι σπίτι.

-Αν νιώθεις αρκετά τολμηρός/η μπορείς να επιχειρήσεις και το πρώτο σου μπάνιο, γιατί όχι;

Αυτοί είναι μόνο 4 λόγοι που η παραλία μας είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να μας φτιάξει η διάθεση. Ήλιος, θάλασσα και καλή παρέα!

 

Τατιάνα Τζινιώλη

Φωτογραφία: Νίκος Παπαβασιλείου για το Alimos Online