Μία πολύ όμορφη βραδιά πέρασαν όσοι παραβρέθηκαν χθες βράδυ στα «Καζανέματα». Τη γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο Καζαντζάκης».
Όπως κάθε χρονιά, οι Κρήτες και πολλοί φίλοι τους, έδωσαν το παρόν σε αυτή την όμορφη γιορτή, με τη διαφορά ότι φέτος, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πραγματική κοσμοσυρροή.
Τα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα ήταν πλούσια και η τσικουδιά έρεε άφθονη.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλέα Μανωλαράκη, η οποία και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στην οργάνωση της βραδιάς. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Δημοτική Σύμβουλο Λουκία Μελισσαράτου, η οποία διάβασε «επιστολή» του Δημάρχου μας Ανδρέα Κονδύλη και την οποία είχε συντάξει σε μορφή μαντινάδας!
Καλήν εσπέραν Κρήτες μου, αγαπημένοι φίλοι,
λυπάμαι που δεν είμαι εκεί,
γιορτάζει το σταφύλι.
Συνάντηση προέκυψε επιφανούς προσώπου,
γι’ αυτό και θα τα πω εδώ, δια αντιπροσώπου!
……..
Ο Δήμαρχος δεν ήταν δυνατό να παρευρεθεί, όμως σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν παρόν.
Και το γλέντι ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γρηγόρη Μωραΐτη. Έπαιξε η Ορχήστρα με τους Γιώργο Καραγιώργη και Σταμάτη Αλεξανδράκη. Και όσο το κέφι φούντωνε, τόσο και περισσότεροι συμμετείχαν στους χορούς!
Ακολουθούν φωτογραφίες από την όμορφη βραδιά:
Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες : Alimos Online