Άλιμος Online

Ελεύθερες για κολύμβηση όλες οι παραλίες των Νοτίων επτά μήνες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Ελεύθερες για κολύμβηση όλες οι παραλίες των Νοτίων επτά μήνες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Καθαρές είναι οι παραλίες των Νοτίων Προαστίων, όπως διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση.

Επτά μήνες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε, το φετινό καλοκαίρι θα βρει τους λουόμενους να κάνουν μπάνιο σε καθαρά νερά.

Με απόφαση του  Υπουργείου Υγείας, αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας «με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται και τυπικά η κοινή προσπάθεια των συναρμοδίων υπουργείων, των αρμόδιων δήμων, των στελεχών του λιμενικού των εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου».

Μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, μετέβη στην περιοχή του παραλιακού μετώπου, κλιμάκιο για τη διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr