Άλιμος Online

1st Time Attack Race: Aγώνες Καρτ στον Άγιο Κοσμά

1st Time Attack Race: Aγώνες Καρτ στον Άγιο Κοσμά

Την Κυριακή 22 Απριλίου θα διοργανωθεί το 1st Time Attack Race στον Άγιο Κοσμά.

Η διοργάνωση θα ξεκινά από τις 08:15 και η απονομή έχει προγραμματιστεί για τις 13:30.

Η ανακοίνωση:

Τα TIME ATTACK Kart Series είναι αγωνιστικές εκδηλώσεις αγωνιστικών καρτ σε επίσημη διαδικασία ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ όπου νικητής είναι αυτός που θα φέρει τον ταχύτερο γύρο ημέρας.

ΣΚΟΠΟΣ. O θεσμός έχει σκοπό την απόλυτη ψυχαγωγία, την οδηγική απόλαυση ενός kart, την διαπαιδαγώγηση και την εξέλιξη των οδηγικών ικανοτήτων των οδηγών σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. Σε όλους θέλουν να γνωρίσουνε και όσους ήδη έχουνε γνωρίσει τον μαγικό κόσμο των karts.

Ο θεσμός των TAKS είναι φυτώριο οδηγών εμπλουτίζοντας το άθλημα με ΝΕΟΥΣ υγιείς οδηγούς και εν δυνάμει οδηγούς για τους άλλους θεσμούς που απαιτούνε μεγαλύτερο budget, μεγαλύτερη εμπειρία και πιο έντονη και συστηματική ενασχόληση με το άθλημα.

Με τα TAKS Θα επιστρέψουνε στην πίστα εκατοντάδες ΠΑΛΙΟΙ και ΕΝΕΡΓΟΙ οδηγοί που έχουνε παροπλίσει τα ιδιωτικά τους karts και είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση ή είχανε περιορίσει τις προπονήσεις τους διότι δεν μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί λόγω αραιής ενασχόλησης τους με το άθλημα, επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων και λόγω των οικονομικών απαιτήσεων σε εξοπλισμό και ιδιαίτερης προετοιμασίας που απαιτούνε οι υπάρχοντες θεσμοί.

Τα TAKS θα παρακινήσουνε όλους τους οδηγούς να αυξήσουνε την ενασχόληση τους με το άθλημα του καρτ και αυτό να γίνει γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. “Ελάτε να συμμετέχετε με ότι καρτ έχετε ή νοικιάστε ένα καρτ”. Οι τεχνικοί περιορισμοί δεν είναι αυστηροί και μπορούνε να συμμετέχουνε όλα τα καρτ παραγωγής από το 1995 και μετά, με ή και χωρίς homologation, “σπρωχτά”, με μίζα, αυτόματα, 2τάχυτα, 6τάχυτα. O ρουχισμός ασφαλείας κράνος, φόρμα, γάντια, παπούτσια πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της CIK - FIA.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΚΛΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Από 8 ως 12 ετών στην ΜΙΝΙ, από 12 ως 14 στην JUNIOR από 14 και άνω στην SENIOR, στην 4 STROKE και στην SHIFTER. Με 2 κλάσεις, LIGHT & HEAVY με μοναδικό κριτήριο το συνολικό βάρος οδηγού και καρτ για να μην χρειάζονται οι ελαφρείς οδηγοί να βάλουνε πολλά κιλά/έρμα επάνω στο καρτ αλλά και ούτε κάποιοι να έχουνε μειονέκτημα λόγω παραπάνω κιλών. Οι οδηγοί χωρισμένοι σε κατηγορίες και κλάσεις συμμετέχουνε σε 4-5 οδηγικά σκέλη διάρκειας 10 λεπτών το καθένα όπου νικητής είναι εκείνος που θα φέρει τον ταχύτερο γύρο.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Τα TAKS διοργανώνονται σε αθλητικούς χώρους - πίστες που φέρουνε άδεια για προπονήσεις και αγώνες καρτ από την εκάστοτε Διοικητική Περιφέρεια - Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η αρμόδια αρχή της χώρας μας, η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος). Η διαδικασία της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ δεν είναι άμεσος ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών αλλά προσωπική προσπάθεια επίτευξης ταχύτερου γύρου και μόνο. Δεν υπάρχουν κατατακτήριες θέσεις τερματισμού, δεν θα γίνονται εκκινήσεις και προσπάθειες προσπέρασης που απαιτούν την συναίνεση και των 2 οδηγών για να μην υπάρξει επαφή οπότε εξασφαλίζεται η ασφαλής ροή των καρτ και περιορίζονται τα ατυχήματα. Στα TAKS σε κάθε επικείμενη προσπέραση θα υπάρχει καθεστώς μπλε σημαίας (δίνω προτεραιότητα στον ταχύτερο).

 

ΕΛΑΣΤΙΚΑ. Η επιλογή του τύπου των ελαστικών έγινε μετά από εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με αρκετούς αθλητές που είχανε δηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στα TAKS. Οι αναφορές όλων ήτανε γύρω από την εξασφάλιση της μέγιστης πρόσφυσης για να υπάρχει και η απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση και ασφάλεια. Επιπλέον βασικά κριτήρια η ποιότητα, η καλή λειτουργία/κατανάλωση, η διαθεσιμότητα, η διάρκεια, η σταθερότητα στο γυρολόγιο και οι επιδόσεις ενός homologated ελαστικού, με μαλακή γόμα για τα ελληνικά δεδομένα. Μετά από δοκιμές αρκετών τύπων ελαστικών αντιπαραθέτοντας όλα τα παραπάνω κριτήρια καταλήξαμε στα MAXXIS MAF1 MR (shore 40 - 44) ως επίσημο ελαστικό για τις κατηγορίες JUNIOR, SENIOR και SHIFTER. Στην κατηγορία ΜΙΝΙ επίσημο ελαστικό είναι το HEIDENAU T-Race Soft (μαλακής γόμας) και στα 4 STROKE το MAXXIS SLR (μέτριας γόμας).

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κόστος έκδοσης ετήσιας license ΟΜΑΕ με 60€

Δυνατότητα έκδοσης ημερήσιας license με κόστος 25€

Κόστος συμμετοχής 95€

15 οργανωτικά στελέχη (αλυτάρχες, αγωνωδίκες, τεχνικοί έφοροι, κριτές, γραμματεία)

Ασθενοφόρο με οδηγό, γιατρός και νοσοκόμος

Κεντρικό σύστημα χρονομέτρησης

Park ferme (επιτηρούμενος χώρος) με ζυγαριά

Αποκλειστική χρήση πίστας για τους συμμετέχοντες

 

 

Το επίσημο πρόγραμμα κάθε Κυριακής είναι:

8.30 – 9.15

Διοικητικός έλεγχος οδηγών

Τεχνικός έλεγχος karts

Διανομή πομπών χρονομέτρησης

Υποχρεωτική ενημέρωση οδηγών (briefing) από τα στελέχη του αγωνιστικού σωματείου για τους κανόνες ασφαλείας και την διαδικασία των οδηγικών σκελών.

9.15 - 9.25

Παρουσίαση οδηγών

9.30 – 13.00

Διαδικασία 4 ή 5* οδηγικών σκελών διάρκειας 10 λεπτων το καθένα για κάθε κατηγορία

*ανάλογα των αριθμών συμμετοχών

13.15

Ανακοίνωση και ανάρτηση επίσημων τελικών αποτελεσμάτων

13.16 – 13.30

Απονομή επάθλων για όλες τις κατηγορίες.

 

 

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr