Συμβουλές

Πώς να προστατέψουμε τα φυτά μας στις χαμηλές θερμοκρασίες

Συναντήσαμε την Γιολάντα στο ανθοπωλείο της στην Λεωφ. Καλαμακίου 59 και μας έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα φυτά μας στην απότομη πτώση της θερμοκρασίας και μάθαμε και κάτι που δε γνωρίζαμε.

Μπορούμε να τα προστατέψουμε με αντιπαγετικά υφάσματα. Το ανθοπωλείο διαθέτει αντιπαγετικά προς πώληση σε κουκούλα ή ρολό. Η Γιολάντα μας  εξήγησε ότι όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, επιβάλλεται να καλύπτουμε τα φυτά με αυτά τα υφάσματα.

«Είναι λάθος να τα καλύπτουμε με ναϋλον γιατί το φυτό δεν αναπνέει με αυτόν τον τρόπο και έχει ως αποτέλεσμα  το φυτό να μην αναπνέει. Βγάζοντας  λοιπόν το ναύλον, θα δούμε ότι τα φυτά θα αρχίσουν να χάνουν τα φύλλα τους» μας είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, στο ανθοπωλείο θα βρείτε και τα περιζήτητα Αλεξανδρινά αλλά και «διπλά Αλεξανδρινά», αλλά και κλαριά από έλατο για να μυρίσει όλο το σπίτι. Μπορεί να έχουν μείνει λίγες ακόμη ημέρες για το στολισμένο σπίτι, όμως ποιος μας είπε ότι δεν μπορούμε να παρατείνουμε το στολισμό και να αφήσουμε την αίσθηση των Χριστουγέννων για όσο περισσότερο μπορούμε;

Βρίσκεται: Λ. Καλαμακίου 59, Άλιμος

Τηλέφωνο: 2130 357633

 

Φωτογραφία: Alimos Online