Συμβουλές

3 φαγητά που πρέπει να αποφεύγουμε αν έχουμε ακμή

3 φαγητά που πρέπει να αποφεύγουμε αν έχουμε ακμήΑν έχετε προβλήματα με την ακμή, τότε ξέρετε ότι υπάρχουν φαγητά τα οποία την επιβαρύνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες οι μπανάνες, το γάλα και η ζάχαρη είναι "ένοχοι" καθώς την επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό.

Γάλα με χαμηλά λιπαρά: Το γάλα περιέχει ορμόνες οι οποίες διαλύονται στο λίπος και αν το γάλα δεν έχει λίπος οι ορμόνες δεν διαλύονται. Εφόσον δεν διαλύονται μπαίνουν στον οργανισμό μας και προκαλούν ακμή. Καλύτερα λοιπόν οι λίγες extra θερμίδες παρά η ακμή.

Οι μπανάνες: Οτιδήποτε έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλεί ακμή και οι μπανάνες έχυν υψηλότατο γλυκαιμικό δείκτη. Περιορίστε τις λοιπόν όσο μπορείτε και αντικαταστήστε τις με ένα άλλο φρούτο. Έχουν και πολλές θερμίδες….

Η ζάχαρη: Μπορεί να θεωρούμε πως η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια αλλά κάνουμε λάθος και έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Είναι η ζάχαρη μέσα στην σοκολάτα που κάνει το κακό και αυτό σημαίνει πως η ζάχαρη σε όλα τα γλυκά κάνει κακό και προκαλεί σπυράκια. Αίσχος αλλά αληθινό.