Συμβουλές

Πως να αποφύγετε την ίωση στο γραφείο

Φέτος υπάρχει μία έξαρση της εποχιακής γρίπης αλλά και των ιώσεων. Το πιο συνηθισμένο μέρος για να "κολλήσουμε" είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το γραφείο.

Επειδή για τα Μέσα δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά, θα σας συμβουλεύσουμε για το γραφείο. Μερικές απλές συμβουλές ώστε να εκμηδενίσετε την πιθανότητα να αρρωστήσετε:

- Αποφύγετε να πιάνετε τα πόμολα της πόρτας και ειδικά της τουαλέτας. Αν αυτό είναι αναπόφευκτο, χρησιμοποιείται αντισηπτικό gel ή μαντηλάκια για τα χέρια.

- Περάστε με αντισηπτικό gel ή μαντηλάκι τις επιφάνειες του γραφείου σας που μπορεί να έρχονται σε επαφή με άλλους, όπως το ακουστικό του τηλεφώνου σας, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας.

- Αποφύγετε συναδέλφους που φτερνίζονται και συμβουλέψτε τους να βάζουν το χέρι τους μπροστά κάθε φορά που φτερνίζονται ώστε να αποφεύγουν την εξάπλωση των μικροβίων.

- Αποφύγετε να πιάνετε με γυμνά χέρια τις βρύσες και τα κουμπιά του microwave. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε χαρτί.

- Μην χρησιμοποιείτε ποτήρια και μαχαιροπίρουνα κοινής χρήσης. Προτιμήστε να φέρνετε δικά σας, από το σπίτι.

- Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην κάνετε χειραψίες. Αν είναι αναπόφευκτο, αποφύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας μετά και πλύνετε αμέσως τα χέρια σας.

- Αν κάποιος συνάδελφός σας είναι άρρωστος ενθαρρύνετέ τον να πάει σπίτι του ή να δουλέψει από εκεί. Άμα αρρωστήσετε εσείς, κάνετε το ίδιο ώστε να μην κολλήσετε κάποιον συνάδελφό σας.