Συμβουλές

5 πράγματα που μας παχαίνουν εκτός από το φαγητό

Το να αντικαταστήσεις το burger με σαλάτα, μπορεί να μη σου εγγυηθεί την απώλεια κιλών καθώς δεν είναι μόνο το φαγητό που μας παχαίνει.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως το κρύο και η διάθεση. Και όμως.

Το κρύο: Το πανεπιστήμιο Yale μετά από έρευνα, αποφάνθηκε πως όταν κάνει κρύο έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο. Κι αυτό γιατι ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί το φαγητό για να «μονωθεί» από το κρύο.

Η διάθεση: Όχι μόνο η στεναχώρια αλλά και η καλή διάθεση μας οδηγούν στο φαγητό. Όταν έχουμε καλή διάθεση και είμαστε χαρούμενοι δεν μας απασχολούν και τόσο τα κιλά μας και έτσι δε λέμε όχι σε μία πίτσα το βράδυ. Με λίγα λόγια, είμαστε καταδικασμένες.

Ο φωτισμός: «Τι σημασία να έχει ο φωτισμός στο αν εγώ θα φάω πολύ;», θα αναρωτηθείς. Λοιπόν, έρευνα του πανεπιστημίου Cornell αποκαλύπτει πως όταν βρισκόμαστε κάπου με χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορεί να μείνουμε περισσότερη ώρα στο τραπέζι και το φαγητό. Φαντάσου, τι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Το διάβασμα: Τρως ενώ παράλληλα ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό; Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Φιλανδία, οι άνθρωποι που τρώνε ενώ παράλληλα διαβάζουν, σπάνια θα σταματήσουν το φαγητό πριν τελειώσουν το διάβασμα, ακόμα κι αν έχουν χορτάσει αρκετή ώρα πριν. 


Η παρέα: Άλλη έρευνα του πανεπιστημίου της Georgia έδειξε πως για κάθε άτομο που προστίθεται στην παρέα μας, καταναλώνουμε 11% περισσότερο φαγητό. Ο λόγος είναι, και θα το έχεις παρατηρήσει, πως συνεχίζεις το τσιμπολόγημα μέχρι να ολοκληρώσουν όλοι το φαγητό τους.

 

Τατιάνα Τζινιώλη