Συμβουλές

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Κανέλας Κεϋλάνης

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας Κεϋλάνης. Δεκάδες έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες της για τον οργανισμό και τη χαρακτηρίζουν ως "φυσικό αντίδοτο" της ινσουλίνης. Θέλοντας να το ψάξουμε περισσότερο, ρωτήσαμε τον Μιχάλη Σολταρίδη που μας εξήγησε ότι χρειάζεται να ξέρουμε για το μπαχαρικό.

Η κανέλα Κεϋλάνης λοιπόν, είναι ότι καλύτερο για το σώμα μας. Μάλιστα, σύμφωνα  με μια ενδιαφέρουσα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το καλύτερο φυσικό αντίδοτο στην ινσουλίνη, «πρωταθλήτρια» στον αγώνα των φυσικών συστατικών κατά του διαβήτη τύπου 2 αναδείχθηκε η κανέλα Κεϋλάνης. Κι αυτό, διότι βοηθά στις μεταβολικές διαδικασίες των ατόμων που έχουν σάκχαρο, καθώς είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, για την ηλεκτρολυτική ισορροπία και πολλές ακόμη βιοχημικές διεργασίες. Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί για την μεταβολική διαταραχή των διαβητικών, η οποία εμποδίζει την απορρόφηση του μαγνησίου, επομένως η κανέλα δρα θεραπευτικά.

Επίσης:

-Υποβοηθά τη λειτουργία της πέψης

-Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο

-Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

-Βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

-Μειώνει τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης

Τέλος, παρατηρήθηκε ότι η κανέλα είχε ωφέλιμα αποτελέσματα και στα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL-c).

Όσο για την διατροφή μας; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιδόρπια, φρούτα, φρυγανιές, δημητριακά, χυμούς, στο κόκκινο κρασί, στο τσάι ή στον καφέ.

 

Ο Μιχάλης και η Λένα Σολταρίδη είναι ιδιοκτήτες του καταστήματος "Άρωμα Ανατολής" που διαθέτει δεκάδες είδη μπαχαρικών και βοτάνων.

Βρίσκεται: Αγίου Δημητρίου 72 (100μ. μετά την εκκλησία Αγίου Δημητρίου και τα ψαράδικα, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 2148981