Συμβουλές

Διαχείριση Social Media – 5 Τρόποι για να ξεχωρίσετε

Διαχείριση Social Media – 5 Τρόποι για να ξεχωρίσετε

Με τα χρόνια, οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγιναν ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια προσέγγισης πιθανών πελατών, αύξησης της προβολής της επωνυμίας και εκτέλεσης επιτυχημένων καμπανιών μάρκετινγκ.

Πέρυσι, ο αριθμός των ενεργών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκτινάχθηκε σε σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια. Αυτό είναι σχεδόν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και περισσότερα από 360 εκατομμύρια από αυτούς εντάχθηκαν στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μόνο το 2019.

Όταν υιοθετηθούν αποτελεσματικά, οι συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία επισκεψιμότητας και πωλήσεων για κάθε επιχείρηση. Επιπλέον, είναι οικονομικά αποδοτικό και προσφέρει πολλά οφέλη.

Ωστόσο, η εύρεση του τρόπου για να το επιτύχετε αυτό μπορεί να είναι ένας δύσκολος δρόμος, ειδικά αν μόλις ξεκινάτε και εξακολουθείτε να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε μια επωνυμία. Ακολουθούν κορυφαίες συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το πώς να αυξήσετε τη στρατηγική σας στα κοινωνικά μέσα.  στρατηγική μάρκετινγκ.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης

 Η εύρεση των κατάλληλων εργαλείων είναι ένα από τα βασικά πράγματα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εκστρατείας μάρκετινγκ. Το κατάλληλο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και θα διασφαλίσει ότι η στρατηγική σας εκτελείται αβίαστα. Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή του εργαλείου αυτοματισμού για τον προγραμματισμό του περιεχομένου σας στα social media.

Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια κορυφαία online φήμη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο παρακολούθησης  για να παρακολουθείτε την παρουσία σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε σύντομα να αισθάνεστε ότι πνίγεστε από καταιγισμό, ενώ παρακολουθείτε κάθε ανάρτηση και διαβάζετε για να καταλάβετε τι πιστεύουν οι πελάτες για την επωνυμία σας. 

Συνδέστε και προσελκύστε το κοινό σας

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για την επέκταση της εμβέλειας και την προσέλκυση νέων πελατών, κυρίως επειδή επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν και να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες με τρόπο αδύνατο διαφορετικά. Το retweet, η πάντα απάντηση σε σχόλια σε μια σελίδα θαυμαστών στο Facebook ή η συμμετοχή σε μια ομάδα με παρόμοιο κοινό-στόχο είναι έξυπνοι τρόποι σύνδεσης με το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι η δέσμευση είναι πολύ περισσότερο από την απλή αντιμετώπιση των ανησυχιών των πελατών. Δοκιμάστε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες και υποστηρικτές της επωνυμίας παρακολουθώντας θέματα σχετικά με την επιχείρησή σας. Η διαφήμιση στα Social Media, θα ενισχύσει τις προσπάθειες σας, αρκεί να έχετε ξεκάθαρους στόχους.

Επίσης, οι άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν με επωνυμίες με τις οποίες μπορούν να συσχετιστούν και με ιστορίες που τους ενδιαφέρουν και τους εμπνέουν. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε όλο το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστό στην προσωπικότητα, τους πελάτες και την επιχείρησή σας.

Η οικοδόμηση μιας ισχυρής, αυθεντικής σύνδεσης με το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί σε στοχευμένους πελάτες να προσγειώνονται απευθείας στον ιστότοπό σας και να αγοράζουν τα προϊόντα σας.

Να είστε κοινωνικοί, όχι συνέχεια πώληση

 Η εξάσκηση του παρεμβατικού, παραδοσιακού μάρκετινγκ στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι παρά ένας σίγουρος τρόπος να απομακρύνετε τους πελάτες σας. Οι ακόλουθοί σας θέλουν να δημιουργήσουν μια πραγματική σύνδεση, αυτή που θα τους κάνει να σας εμπιστευτούν.  Επομένως, μην είστε από αυτές τις επωνυμίες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μιλήσουν μόνο για τον εαυτό τους. Να θυμάστε ότι η διαχείριση των Social Media, θέλει πλάνο και σταθερότητα.

Φυσικά, μπορείτε να προωθήσετε στο Facebook, στο LinkedIn και στο Twitter, αλλά μην κάνετε υπερβολές. Διαφορετικά, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να σας εκπλήξουν.  Αντίθετα, δείξτε την κοινωνική πλευρά της επωνυμίας σας και γίνετε μια εταιρεία γνωστή για το ότι βοηθάει άλλους με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να σας εμπιστεύεται και, αν σας πιστέψει, θα πάρει μια απόφαση αγοράς. 

Δημιουργήστε εκπληκτικές εικόνες

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλος μπορεί να επεξεργαστεί οπτικές πληροφορίες 60.000 πιο γρήγορα από το κείμενο; Δεν είναι περίεργο ότι το περιεχόμενο με εικόνες λαμβάνει 94% αύξηση στις προβολές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία εκπληκτικών εικόνων για τα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

 Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να κάνεις εντυπωσιακά γραφικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Pickmonkey ή το Canva ή ακόμα και να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες. Οποιαδήποτε επιλογή σας ταιριάζει καλύτερα ακολουθήστε την.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε το κοινό-στόχο σας να σας θυμάται. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσετε φωτογραφίες εξωφύλλου υψηλής ποιότητας για κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, αναρτήσεις Twitter, Instagram και Facebook και να δημιουργήσετε γραφήματα. Επίσης, κάντε τα γραφικά και τις εικόνες σας να τραβούν τα βλέμματα και κρατήστε τα σε σχέση με την επωνυμία σας. 

Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σε μεγάλη κλίμακα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο. Αποτελούν έναν φανταστικό τρόπο συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, για να κάνετε τις επιχειρηματικές διαδικασίες πολύ πιο διαχειρίσιμες και να δημιουργήσετε μια καλύτερη συνολική εμπειρία χρήστη.