Συμβουλές

Πώς να πακετάρετε για μια μετακόμιση

Πώς να πακετάρετε για μια μετακόμιση

Προτού σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές μετακόμισης, είναι συνετό να κάνετε ένα χρονοδιάγραμμα για να γνωρίζετε ακριβώς πότε πρέπει να βρίσκεστε εκτός του χώρου σας και πότε θα είστε επίσημα στο νέο σας σπίτι.

Βλέποντας αυτό το χρονοδιάγραμμα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τις κατάλληλες ημερομηνίες. Αυτές οι ημερομηνίες θα είναι επίσης χρήσιμες όταν προσλαμβάνετε μια επαγγελματική μεταφορική εταιρεία, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν τις ημερομηνίες που θα φορτώσουν τα κουτιά σας, θα μεταφέρουν τα υπάρχοντά σας και θα φτάσουν στον επιθυμητό προορισμό σας.

Μόλις προσληφθούν, αυτοί οι ειδικοί θα μπορούν να συσκευάζουν και να φορτώνουν τα αντικείμενά σας γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να μην χρειάζεται να διατρέχετε τον κίνδυνο να κάνετε αλλαγές στην πλάτη σας ή να τραυματιστείτε μεταφέροντας βαριά κουτιά ή έπιπλα.

 Συμβουλές για το πώς να πακετάρετε για μια μετακόμιση

 Κάντε έναν απολογισμό του τι θα μετακινήσετε για να προσδιορίσετε τα υλικά συσκευασίας που θα χρειαστείτε. Προμηθευτείτε τα υλικά συσκευασίας και μετακίνησης και συγκεντρώστε τα σε ένα μέρος. Συσκευάστε τα αντικείμενα ανά δωμάτιο και επισημάνετε τα κουτιά ανάλογα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συναρμολογήσετε ένα κουτί «ανοιχτό πρώτα» με τα απαραίτητα για φαγητό, ύπνο και ντους σε έναν νέο χώρο.

Ζητήματα ασφάλειας

Εάν μετακομίζετε σπίτι σε σπίτι, μπορεί να χρειαστείτε μια κουκλίτσα για να μεταφέρετε βαρύτερα κουτιά ή μικρά έπιπλα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ή να δανειστείτε ένα ζευγάρι ιμάντες κίνησης περονοφόρου ανυψωτικού για να μετακινήσετε βαριά αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό εάν τα μετακινήσετε χωρίς βοήθεια.

Προσλάβετε αξιόπιστους και επαγγελματίες μεταφορείς για να βοηθήσουν. Λάβετε δωρεάν εκτιμήσεις χωρίς δέσμευση από μετακινούμενους κοντά σας.

ΒΗΜΑ 1: Συγκεντρώστε τις προμήθειες μετακίνησης

Πριν ξεκινήσετε να γεμίζετε κουτιά με τα προσωπικά σας αντικείμενα, συγκεντρώστε όλα τα υλικά και τις προμήθειες που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε μια επιτυχημένη κίνηση.

Αυτό διασφαλίζει ότι δεν πραγματοποιείτε επιπλέον ταξίδια στο κατάστημα στην πορεία, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία συσκευασίας και να κάνει τη μετακόμιση πιο δαπανηρή. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη μετακόμιση είναι να ρωτήσετε τους γείτονες και τους φίλους εάν έχουν κινούμενα κουτιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.  Ψάξτε για Μεταφορική Αθήνα και ρωτήστε αν παρέχουν εκείνοι κιβώτια.

Μπορεί να έχουν κουτιά από τις δικές τους πρόσφατες μετακινήσεις ή μεγάλες παραδόσεις πακέτων. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε σε κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, για να αναζητήσετε κιβώτια ή είδη σε χαμηλή τιμή.

Εάν εργάζεστε σε γραφείο, ελέγξτε το ταχυδρομείο σας για να δείτε εάν μπορείτε να πάρετε τυχόν κουτιά που έχουν απομείνει από μεγάλες αποστολές. Ενώ η αναζήτηση για κιβώτια μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, εξοικονομεί χρήματα και είναι πιο βιώσιμη από την αγορά ολοκαίνουργιων κιβωτίων.

Θα χρειαστείτε επίσης ταινία συσκευασίας για να σφραγίσετε τα κουτιά, μαρκαδόρους για την επισήμανση κάθε κουτιού ή δοχείου και υλικά συσκευασίας όπως εφημερίδες, τσάντες παντοπωλείου ή πετσέτες για την προστασία των εύθραυστων αντικειμένων.

Σκεφτείτε κουτιά ντουλάπας για ρούχα σε κρεμάστρες ή ειδικά σκεύη πιάτων ή κουτιά γυαλικών για ευαίσθητα αντικείμενα.  Τοποθετήστε όλα τα υλικά σας σε ένα μέρος για να γνωρίζετε πόσα από όλα έχετε σε περίπτωση που χρειάζεστε αντίγραφα ασφαλείας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να δανειστείτε ή να αγοράσετε μια κουκλίτσα, ένα φορτηγό χειρός ή κινούμενους ιμάντες για να σηκώσετε και να μετακινήσετε βαρύτερα κουτιά ή έπιπλα.  Πώς να πακετάρετε για μια μετακόμιση Φωτογραφία: istockphoto.com

 ΒΗΜΑ 2: Κάντε μια απογραφή των αντικειμένων που σκοπεύετε να συσκευάσετε

Πηγαίνετε δωμάτιο με δωμάτιο και φτιάξτε μια λίστα με τα αντικείμενα που σκοπεύετε να συσκευάσετε. Η λήψη αποθέματος ανά δωμάτιο μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πράγματα πιο οργανωμένα και να κάνετε την αποσυσκευασία γρήγορη και απρόσκοπτη.

Μπορεί ακόμη να είναι χρήσιμο να αντιστοιχίσετε σε κάθε δωμάτιο ένα συγκεκριμένο χρώμα και να χρησιμοποιήσετε ταινία ή μαρκαδόρους σε συντονισμένα χρώματα για να επισημάνετε ετικέτες σε κουτιά και μεγάλα αντικείμενα για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πού πηγαίνουν μόλις μετακομίσετε στο νέο σας διαμέρισμα ή σπίτι.  Ακόμα και αν πρόκειται για μεταφορές με μικρό φορτηγό, χρειάζεστε σχέδιο.

Λάβετε υπόψη σας αντικείμενα όπως στρώματα, περσίδες, κουρτίνες και άλλα λιγότερο προφανή πράγματα που θα πρέπει να φέρουν ετικέτες και να συσκευάζονται μακριά εάν τα μετακινείτε. 

Κατά τη δημιουργία της λίστας, μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε ποια αντικείμενα στο δωμάτιο μπορούν να δωριστούν ή να πεταχτούν εάν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή έχουν χάσει την αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Μόλις εντοπιστούν, αυτά τα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν σε σωρούς ή καλάθια για δωρεά, πώληση ή πέταμα αργότερα.

Η απορρόφηση είναι κάτι που θα θελήσετε να κάνετε πριν ξεκινήσετε να πακετάρετε - δεν έχει νόημα να μεταφέρετε αντικείμενα στο νέο σας σπίτι, αν πρόκειται να τα ξεφορτωθείτε αμέσως μόλις αφαιρέσετε τη συσκευασία.

Είναι επίσης χρήσιμο να ζητήσετε από ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο να διαβάσει τη λίστα αποθέματός σας αφού τη φτιάξετε για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν ξεχάστηκε ή δεν μπήκε άσκοπα στη λίστα. 

ΒΗΜΑ 3: Συσκευάστε προσωπικά αντικείμενα για κάθε μέλος της οικογένειας σε βαλίτσες

Η μετακόμιση μπορεί να σας χωρίσει από τα υπάρχοντά σας για οπουδήποτε από μια ημέρα έως αρκετές εβδομάδες. Ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακόμισης, φροντίστε να ετοιμάσετε μια βαλίτσα για κάθε μέλος της οικογένειας που περιέχει όλα όσα χρειάζονται για να περάσουν όσο καιρό θα διανύσουν. Η βαλίτσα θα πρέπει να περιλαμβάνει οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, περιποίηση δέρματος, βούρτσα μαλλιών και όποια άλλα είδη υγιεινής χρειάζονται μεμονωμένα μέλη της οικογένειας.

Βεβαιωθείτε ότι ένα άτομο συσκευάζει σαμπουάν, κοντίσιονερ και πλύσιμο σώματος για την οικογένεια. Αυτά θα σας φανούν χρήσιμα αν μένετε σε ξενοδοχείο για μια νύχτα ή αν θέλετε να κάνετε ένα ντους την πρώτη νύχτα στο νέο σπίτι και δεν θέλετε να σκάβετε μέσα από κουτιά μόνο για λίγο σαπούνι.