Συμβουλές

Καθαρισμός & Ενυδάτωση προσώπου: Η καλύτερη προετοιμασία του δέρματος για τον χειμώνα – Συμβουλές από το Aesthetic Derma Center

Καθαρισμός & Ενυδάτωση προσώπου: Η καλύτερη προετοιμασία του δέρματος για τον χειμώνα – Συμβουλές από το Aesthetic Derma Center

Καθώς μεταβαίνουμε από τη μία εποχή στην άλλη, παρατηρούμε πως χρειαζόμαστε κάποιον χρόνο προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Δεν είναι μόνο η ανάγκη για προσαρμογή στους ρυθμούς της καθημερινότητας, μετά από τη χαλάρωση των διακοπών, που επηρεάζει τη διάθεσή μας, αλλά είναι και το «σοκ» που παθαίνει ο οργανισμός μας με την αλλαγή της θερμοκρασίας, περνώντας από τη ζέστη του Καλοκαιριού, στο κρύο και στην υγρασία του Φθινοπώρου.

Η διαταραχή που προκαλείται στον οργανισμό κατά την προσπάθεια προσαρμογής, γίνεται ορατή και εξωτερικά μέσω της επιδερμίδας μας. Αυτή λοιπόν είναι εκτεθειμένη σε όλες τις περιβαλλοντικές αλλαγές όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η σύσταση της ατμόσφαιρας, οι καθημερινές μας συνήθειες, αλλά και στις εσωτερικές, όπως η αλλαγή διατροφής καθώς και η αύξηση επιπέδων στρες. Η έλλειψη σταθερότητας όλων αυτών των παραγόντων, μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους  με προβλήματα όπως ξηροδερμία, η αφυδάτωση, η τραχύτητα του δέρματος, η υπερβολική λιπαρότητα, οι διεσταλμένοι πόροι και σε προχωρημένες περιπτώσεις, η ακμή.

Αυτές είναι οι πιο συχνές δερματολογικές παθήσεις και μπορούμε να τις προλάβουμε με διάφορους τρόπους. Όσο νωρίτερα προσέξουμε την επιδερμίδα μας και της παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζεται, τόσο πιο βέβαιο είναι πως θα προλάβουμε τις ενδεχόμενες διαταραχές.

Οι επιλογές σας για να φροντίσετε το δέρμα σας, είναι σίγουρα πολλές κι αυτό ίσως να σας προκαλεί μία σύγχυση. Εδώ, μαζί θα ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι πρώτες επιλογές αισθητικών θεραπειών που πρέπει να κάνετε, στις αρχές της σεζόν, για να έχετε μία καλή βάση, που θα μπορέσει να υποδεχτεί οποιαδήποτε άλλη φροντίδα θα επιλέξετε μέσα στο Χειμώνα.

Βαθύς Καθαρισμός: Η βάση όλων των θεραπειών:

Κατά την έναρξη του Φθινοπώρου , εμείς οι αισθητικοί κρίνουμε απαραίτητη την εφαρμογή μίας θεραπείας καθαρισμού προσώπου. Ο βαθύς καθαρισμός είναι η σημαντικότερη θεραπεία προσώπου , γιατί είναι εκείνη που θα προετοιμάσει το δέρμα για να υποδεχτεί κάθε άλλη θεραπεία ή κάθε άλλο προϊόν περιποίησης και ομορφιάς (serum, ενυδατική κρέμα, αντιρυτιδική κρέμα, μάσκα ενυδάτωσης κ.α.).

Στον βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιούμε ατμό για να ανοίξουμε τους πόρους του δέρματος. Έτσι απελευθερώνονται οι τοξίνες και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, που δυστυχώς συσσωρεύονται . Κατόπιν, με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, αφαιρούμε το σμήγμα και αφήνουμε το δέρμα να αναπνεύσει σε βάθος. Αυτή η θεραπεία αφήνει το δέρμα υγειές, καθαρό, απαλλαγμένο από σμήγμα, τοξίνες, οξειδωτικούς παράγοντες, αλλά και τη λιπαρότητα.

Ο καθαρισμός είναι μία διαδικασία που προσφέρει υγιή και καθαρή όψη στο πρόσωπο και θα πρέπει να γίνεται σταθερά μία φορά ανά 6 μήνες. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, σε νεαρές ηλικίες που το δέρμα είναι πιο λιπαρό, συνιστάται να γίνεται ακόμα και κάθε 3 μήνες.

Ενυδάτωση Προσώπου: Η ανανέωση που χρειαζόμαστε:

Το δέρμα μας έχει υποστεί αρκετή έκθεση στον ήλιο, πιθανότατα καθημερινά, ακόμα και μέσα στους πρώτους Φθινοπωρινούς μήνες. Επιπλέον, ο αέρας, ο οποίος στην πόλη είναι επιπρόσθετα επιβαρημένος από ρυπαρά στοιχεία, μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα δυσάρεστες συνέπειες στα εκτεθειμένα σημεία μας, όπως το πρόσωπο. Πολύ συχνά αισθανόμαστε το δέρμα του προσώπου μας λιπαρό, όμως αυτό δε σημαίνει πως αυτή η υγρασία της λιπαρότητας είναι ευεργετική. Αντιθέτως, ένα αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να απελευθερώσει λιπαρότητα στην προσπάθεια του οργανισμού μας να ρυθμίσει τις συνθήκες.

Ένα πραγματικά , βαθειά ενυδατωμένο δέρμα είναι αισθητό από τους εξής τρόπους:

  • Έχει φρέσκια και λαμπερή όψη.
  • Δεν μας δίνει την αίσθηση του τραβήγματος.
  • Είναι ελαστικό.
  • Τα καλλυντικά προϊόντα απλώνονται ομοιόμορφα πάνω του.

Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους επιτύχουμε, εάν παρέχουμε την κατάλληλη τροφή στο πρόσωπό μας. Μία φορά στο τόσο πρέπει να του προσφέρουμε και κάτι πιο «gourmet» για να το ικανοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς είναι η θεραπεία ενυδάτωσης που προσφέρουμε στο Ινστιτούτο μας.  Μιλάμε για θεραπεία ενυδάτωσης με ιατρικό υπέρηχο ο οποίος  χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διείσδυση των καλλυντικών και των θρεπτικών συστατικών τους, στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος.

Επιπλέον, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στις συγκεκριμένες περιοχές, προκαλεί αγγειοδιαστολή και υπεραιμία με αποτέλεσμα την ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος.

Τα ορατά αποτελέσματα είναι πολλαπλά. Γίνεται εμφανής μείωση των ρυτίδων, δερμοεπιδερμική σύσφιξη και διόρθωση του οβάλ του προσώπου. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μία ολική αντιγήρανση, που θα βοηθήσει τη συνολική ανανέωση της εικόνας μας.

Μετά από αυτές τις δύο θεραπείες, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα σεζόν και όλα τα καλά και ευχάριστα που θα μας φέρει. Η προετοιμασία είναι απαραίτητη, για να είμαστε πάντα σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να αγκαλιάσουμε τις καλές εξελίξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του ADC, επισκέψου το www.adcenter.gr ή επικοινώνησε μαζί τους: 

www.adcenter.gr  

Aesthetic Derma Center: Λ. Αγίου Δημητρίου 305, 1ος όροφος, Άγιος Δημήτριος

Τηλέφωνα: 211 116 0020 και 694 533 5915 

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ακολουθήστε το ADC στο Facebook και στο Instagram