Συμβουλές

Οι γονείς προβληματίζονται: Αγγλικά στο σπίτι ή σε τάξη;

Οι γονείς προβληματίζονται: Αγγλικά στο σπίτι ή σε τάξη;

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών πάντα αποτελούσε θέμα συζήτησης στη ελληνική οικογένεια η οποία στόχευε και στοχεύει στην καλύτερη δυνατή επιμόρφωση των παιδιών της.

Τα ερωτήματα που αφορούν στην επιλογή του καταλληλότερου εκπαιδευτικού φορέα είναι πολλά και σοβαρά. Στο The Scholars group ΚΑΝΑΚΑΡΗ κατανοούν απόλυτα την αγωνία των γονέων, σέβονται τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους βασιζόμενοι στην άρτια εκπαιδευτική τους κατάρτιση και στην πολυετή εμπειρία τους. Για τον λόγο αυτό, πριν γνωριστείτε από κοντά, απαντούν σε κάποιες ερωτήσεις που σίγουρα είναι και δικές σας.

Ερώτηση: “Του χρόνου πάμε Δευτέρα Τάξη. Τι να επιλέξω: ιδιαίτερο ή ομαδικό μάθημα;”

«Ο κάθε μαθητής έχει πολλαπλές ευφυΐες, πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης» -Howard Gardner, οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους και δημιουργούν το μαθησιακό του προφίλ: ακουστικός, οπτικός ή κιναισθητικός τύπος. Η ολιστική αυτή προσέγγιση διδασκαλίας επιτυγχάνεται μέσα σε μία τάξη και όχι σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον δασκάλου-μαθητή.

Ερώτηση: Γιατί ομαδικό μάθημα στα The Scholars group ΚΑΝΑΚΑΡΗ;

  • Γλώσσα σημαίνει επικοινωνία. Η επικοινωνία προϋποθέτει αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας η οποία για να είναι «φυσική» θα πρέπει να μέλη να έχουν το ίδιο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο. Η τάξη είναι το «σπίτι» της ομάδας των μαθητών όπου με την βοήθεια του καθηγητή και των συμμαθητών τους επικοινωνούν, κουβεντιάζουν και εκφράζονται στην ξένη γλώσσα με όλους τους ζωντανούς τρόπους που απαιτεί η ομάδα. Έτσι καλλιεργούν όλες τις γλωσσικές δεξιότητες (listening, speaking, reading, writing) με τρόπο φυσικό και ολοκληρωμένο. Μάθηση δεν σημαίνει απλά συλλέγω πληροφορίες. Σημαίνει συλλέγω πληροφορίες τις οποίες κατακτώ μέσα από τη βιωματική μάθηση της τάξης.
  • Ομαδικότητα και συνεργασία. Η ομαδικότητα είναι εξαιρετικό μαθησιακό εργαλείο καθώς το παιδί παρακινείται από τους υπόλοιπους μαθητές μέσα από το κέφι, τη χαρά της σύνδεσης, την αίσθηση πως ανήκει σε μια ομάδα όπου κάνει φιλίες κατακτά στόχους μαζί με άλλους και μαθαίνει να συνεργάζεται. Το παιδί μέσα από την όμορφη ομάδα της τάξης μας καταλαβαίνει τι θα πει να διαφωνώ, να φιλιώνω, να συζητώ και να σέβομαι τον συνομιλητή μου με «όχημα» την ξένη γλώσσα. «Ένας για όλους και όλοι για έναν».
  • Χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων και διαδικτύου. Οι μαθητές του σήμερα έχουν «μητρική γλώσσα» την τεχνολογία. Μια μοντέρνα τάξη επιτρέπει την ενσωμάτωση της πιο σύγχρονης εκπαιδευτικής τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία. Στην δική μας τάξη ο κάθε μαθητής έχει το ατομικό του tablet (ONE tablet/pupil), το οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να εμπεδώσει την διδακτέα ύλη μέσα από εξειδικευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα που υποστηρίζει τα βιβλία του. Έτσι το μάθημα «ζωντανεύει» καθώς είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τα ψηφιακά του ενδιαφέροντα.

Και κάτι πριν το κλείσιμο. Στο The Scholars group ΚΑΝΑΚΑΡΗ ο μαθητής απολαμβάνει όλα τα προνόμια της ομαδικής διδασκαλίας έχοντας παράλληλα την απόλυτη προσοχή, φροντίδα, και υποστήριξη στις δικές του μαθησιακές και ατομικές ανάγκες, μέσα σε ένα άρτια οργανωμένο χώρο εκπαίδευσης. Όλοι, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα από διαρκή εποπτεία και ενημέρωση των γονέων πλαισιώνουν με αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον τον μαθητή τους, το παιδί σας!

The Scholars group ΚΑΝΑΚΑΡΗ: Σε εμάς ο μαθητής γίνεται χρήστης και όχι απλά γνώστης της γλώσσας.

 

The Scholars group ΚΑΝΑΚΑΡΗ: Καλαμακίου 6, Άλιμος - 210 9851001

https://www.kanakari.com/