Συμβουλές

Σήμερα φτιάχνουμε Americano cocktail και το απολαμβάνουμε στον κήπο μας

Σήμερα φτιάχνουμε Americano cocktail και το απολαμβάνουμε στον κήπο μας

Τετάρτη σήμερα και βρισκόμαστε στη μέση της εργασιακής εβδομάδας.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να απολαύσουμε ένα βράδυ στην αυλή μας πίνοντας ένα κλασικό ιταλικό κοκτέιλ.

Παρότι λέγεται Americano, το συγκεκριμένο κοκτέιλ μας έρχεται από την Ιταλία, με τις πρώτες αναφορές να έρχονται από το 1860. Η ιστορία θέλει το πρώτο Americano Cocktail να δημιουργήθηκε σε ένα μπαρ που ονομάζεται Caffe Campari στο Μιλάνο.

Η ονομασία του προέκυψε λόγω της δημοφιλίας του σε Αμερικανούς τουρίστες στις αρχές του 20ου αιώνα. Περιέχει ίσα μέρη Campari και βερμούτ, θυμίζοντας πολύ και το αγαπημένο negroni

Υλικά

30 ml Campari
30 ml γλυκό βερμούτ
120 ml σόδα
Μια φέτα λεμόνι ή πορτοκαλί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα ψηλό ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο ρίχνουμε το Campari και το γλυκό βερμούτ. Συμπληρώνουμε με σόδα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Γαρνίρουμε με λεμόνι ή πορτοκάλι.

 

Τα υλικά για το κοκτέιλ θα τα βρείτε στο Local’s Market Cafe που βρίσκεται στη λεωφόρο Καλαμακίου 59.

Διαθέτει μία μεγάλη κάβα με ετικέκτες κρασιού και ουίσκι, λικέρ αλλά και γνωστά ποτά. Επιπλέον, θα βρείτε πατατάκια και ξηρούς καρπούς ώστε να συνοδεύσετε το ποτό σας.