Συμβουλές

Εξερευνώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι λάμπες LED

Εξερευνώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι λάμπες LED

Οι λάμπες LED είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα.

Προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές λάμπες πυρακτώσεως, καθώς έχουν διατηρήσει τα θετικά στοιχεία των προκατόχων τους, βελτιώνοντας όμως τα μη αποτελεσματικά τους στοιχεία. Ας εξερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχουν οι LED λάμπες, και να αναγνωρίσουμε το γιατί είναι πραγματικά τόσο δημοφιλείς.

  1. Μακρά διάρκεια ζωής

Τα εξαρτήματα της λάμπας LED και ο τρόπος που δημιουργεί φως παρατείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της. Ενώ οι κοινές, παραδοσιακές λάμπες είχαν μικρή διάρκεια ζωής άσχετα με το αν γινόταν καλή χρήση ή όχι, οι λάμπες LED υπερτερούν καθώς έχουν τις εξής ιδιότητες:

  • Χαμηλά επίπεδα θερμότητας
  • Αντοχή

Υψηλή ενεργειακή απόδοση

Το νήμα πυρακτώσεως λαμπτήρα έχει την τάση να αποδυναμώνεται με τον καιρό, κάτι το οποίο οδηγεί στο να καεί η λάμπα. Οι λάμπες LED όμως δεν καίγονται με τον ίδιο τρόπο. Το φως που παράγουν αρχίζει να φθίνει σταδιακά, δεν καίγονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο διάρκεια ζωής μιας LED λάμπας εξαρτάται λοιπόν από το πόσο γρήγορα θα αρχίσει να πέφτει σε απόδοση, αν και οι πιο οικονομικές του εμπορίου αντέχουν γύρω στις 5.000 ώρες, αρκετά περισσότερες από τις συμβατικές λάμπες.

  1. Υψηλή ενεργειακή απόδοση

Οι λάμπες LED έχουν την ικανότητα να αφιερώνουν το 70% της ενέργειάς τους μόνο στη δημιουργία φωτός. Αυτό τις κάνει πολύ πιο αποδοτικές από τις λάμπες πυρακτώσεως που καταναλώνουν πολλή ενέργεια στην παραγωγή θερμότητας. Εκτός από το ότι οι λάμπες LED είναι πολύ πιο αποδοτικές σε σχέση με τις λάμπες πυρακτώσεως, είναι και πιο ασφαλής καθώς δεν αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία. Συνεπώς, οι λάμπες LED είναι ιδανικές για σπίτια στα οποία υπάρχουν μικρά παιδιά που μπορεί να ακουμπήσουν μια λάμπα καταλάθος.

 

Eco-friendly λάμπες LED / Singkham, Pexels.com

  1. Φωτεινότητα, ένταση, και χρώματα σε ποικιλία

Το υψηλό επίπεδο φωτεινότητας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που έχουν να προσφέρουν οι λάμπες LED. Επίσης, μπορούν να τοποθετηθούν gel ή φίλτρα στις λάμπες για να εκπέμπουν χρωματιστό φως ή σε διάφορους τόνους. Ακόμα, το φως που παράγουν μπορεί να είναι θερμό ή ψυχρό, χωρίς να αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Λάμπες LED / © Desikos, 2021

  1. Εξαιρετική αξιοπιστία και ασφάλεια

Οι λάμπες LED είναι πολύ ανθεκτικές και αξιόπιστες πηγές φωτός. Λειτουργούν με υψηλή ασφάλεια σε ψυχρά ή θερμά κλίματα, και μπορούν να αντέξουν προσκρούσεις και δονήσεις πολύ περισσότερο σε σχέση με τις λάμπες πυρακτώσεως διότι δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Η σταθερότητά τους τις καθιστά ιδανικές και για εξωτερικούς χώρους όπου τα καιρικά φαινόμενα ποικίλουν ή για ανεμιστήρες οροφής. Επιπλέον, η ισχύς φωτός είναι άμεση που σημαίνει πως με το πάτημα του διακόπτη και το άναμμα της λάμπας θα έχετε το 100% της φωτεινότητας. Αντιθέτως, οι λάμπες πυρακτώσεως φωτίζονται σταδιακά και πιάνουν το μέγιστο της φωτεινότητας μετά από κάποια ώρα.

Βρείτε τις λάμπες LED που χρειάζεστε στο Desikos.gr.