Συμβουλές

H έρευνα που αποκαλύπτει πως πέρασαν οι Έλληνες στην καραντίνα

H έρευνα που αποκαλύπτει πως πέρασαν οι Έλληνες στην καραντίνα

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσίευσε ένα γράφημα στο οποίο αναφέρεται πως πέρασαν οι Έλληνες το lockdown αλλά και τα συναισθήματα που επικρατούσαν.

Η καραντίνα που επιβλήθηκε έγκαιρα στη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε η χώρα-πρότυπο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Ήταν 42 ημέρες δύσκολες καθώς τις περισσότερες από αυτές υπήρχε και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκαλύπτει πως το 10,9% των Ελλήνων δήλωσε ότι αισθανόταν μοναξιά τις ημέρες της απαγόρευσης των μετακινήσεων, το 21,3% ένιωσε ότι κάποια στιγμή θα κολλήσει τον ιό, ενώ το 62% φοβόταν περισσότερο για τους δικούς του ανθρώπους. Στο 5.5 το μέσο άγχος (1 έως 10) την περίοδο της καραντίνας. 

Ο χρόνος στο σπίτι

Το 64.% πέρασαν το lockdown με την οικογένειά τους, βλέποντας ταινίες, κάνοντας δουλειές του σπιτιού και σερφάροντας στο ίντερνετ.

Έξοδος από το σπίτι

Το 61% των πολιτών βγήκε για τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ. Σχεδόν το 38% βγήκε για σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο, ενώ μόλις το 24.2% βγήκε για να πάει στη δουλειά του.

Τα θετικά

Όμως, στα θετικά της πανδημίας συγκαταλέγονται πως βελτιώθηκαν οι οικογενειακές σχέσης, ανακτήθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα υγείας και τον κρατικό μηχανισμό, ενώ ενισχύθηκε και η αλληλεγγύη.