Συμβουλές

Σαββατιάτικη πρόταση για mini σειρά: Unorthodox

Σαββατιάτικη πρόταση για mini σειρά: Unorthodox

Mία συγκλονιστική mini σειρά, από τις καλύτερες που έχουμε δει, είναι το “Unorthodox”, που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix πριν μία εβδομάδα περίπου.

Το θέμα της νέας σειράς είναι η αναζήτηση/διεκδίκηση της ελευθερίας έξω από τον καταπιεστικό κόσμο των Χασιδιστών Εβραίων, της σκληροπυρηνικής κοινότητας των νέο-ορθόδοξων Εβραίων του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που ζουν σε συνθήκες 18ου αιώνα, με ένα σωρό περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Η σειρά εστιάζει στη ζωή της Έστι, μιας Εβραίας της χασιδικής κοινότητας  που αν και εύθραυστη, επιδεικνύει τρομερό θάρρος όταν δραπετεύει  από την κοινότητα, απορρίπτοντας ολόκληρο τον μέχρι τώρα κόσμο της για να διεκδικήσει την ατομική της ελευθερία.

«Στα μέρη μου έχουν πάρα πολλούς κανόνες και ο Θεός ζητά πάρα πολλά από εμένα», εξηγεί συνήθως η Έστι όταν την ρωτάνε γιατί εγκατέλειψε την παλιά της ζωή.  Η σκηνή, που δείχνει την Έστι να φτάνει στο Βερολίνο και να πετάει την περούκα της μέσα στη λίμνη, αφήνοντας το ξυρισμένο της κεφάλι ελεύθερο,  είναι συγκλονιστική. 

Η σειρά βασίζεται στον ομότιτλο best seller Deborah Feldman και παρουσιάζει την προσωπική της ιστορία, ένα σενάριο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, με στοιχεία μυθοπλασίας.

Μην την χάσετε!