Συμβουλές

Banana Cake: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το «κέικ της καραντίνας»

Banana Cake: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το «κέικ της καραντίνας»

Το Banana Cake είναι αναμφίβολα το «γλυκό της καραντίνας».

Όσοι ασχολούνται με τη μαγειρική ή …ξεκίνησαν να ασχολούνται με αυτή, το ψωμί και το banana cake είναι κάτι που σίγουρα έχουν ή θέλουν να φτιάξουν.

Χρήστες των social media ανεβάζουν ο ένας μετά τον άλλον φωτογραφίες από τη δική τους εκδοχή του banana cake (ή bread) και ο λόγος είναι πως πρόκειται για ένα πολύ απλό και γρήγορο γλυκό.

Επιπλέον, η βασική του σύσταση αποτελείται από υλικά που μπορείς να βρεις ακόμη και στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς σου, ενώ δε θέλει ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής ώστε να ακολουθήσεις τη συνταγή.

Εμείς, σου προτείνουμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ένα banana cake που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου.

 

Χρόνος Εκτέλεσης: 10'

Χρόνος Αναμονής: 150 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος:  60'

Μερίδες:  10-12

Συστατικά

5 μπανάνες, πολύ ώριμες

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

2 αβγά

150 γρ. ζάχαρη καστανή

125 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. κοφτή σόδα μαγειρική

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη κρυσταλλική, για την επιφάνεια

ζάχαρη άχνη

κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία.

Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα οι μπανάνες διαλύονται.

Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τις βανιλίνες και τα ανακατεύουμε καλά.

Όταν κρυώσει το μείγμα με τις μπανάνες ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα με τα στερεά. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10x30 εκ. που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.

Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45-60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, κακάο και σερβίρουμε.