Συμβουλές

Κορωνοϊος: Τι να κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά ή τα ψώνια

Κορωνοϊος: Τι να κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά ή τα ψώνια

Χρήσιμες συμβουλές για τη συμπεριφορά μας όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από κάποιον εξωτερικό χώρο ή από τη δουλειά μας λόγω κορονοϊού έδωσε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς όταν επιστρέφει από κάποιον χώρο εργασίας ή εξωτερικό χώρο είναι να βγάλει τα ρούχα του, να τα αερίσει, να αφήσει τα παπούτσια εκτός σπιτιού και να πλύνει αμέσως τα χέρια του και το πρόσωπό του πολύ σχολαστικά», τόνισε ο καθηγητής.

Υπενθυμίζουμε πως πρέπει για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα να πλένουμε τα χέρια και το πρόσωπό μας. Επιπλέον, με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι μπορούμε να απολυμάνουμε και τα αντικείμενα όπως κλειδιά, πορτοφόλι και το κινητό μας τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν απαγορεύονται οι επαφές. Όταν έχουμε ασθενείς στο σπίτι τότε κρατάμε αποστάσεις περίπου 2 μέτρων. Βέβαια η γενική οδηγία είναι ότι αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε πάρα πολύ στενές επαφές.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση, ιδανικά σε ξεχωριστό δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο».