Συμβουλές

Μένουμε Σπίτι: 7 πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχες τον χρόνο να κάνεις

Μένουμε Σπίτι: 7 πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχες τον χρόνο να κάνεις

Με το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» η επιστημονική κοινότητα μας καλεί να παραμείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι μας με την οικογένειά μας, προκειμένου να αποφύγουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊου.

Τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να είμαστε αποκλειστικά στο σπίτι μας. Είτε δουλεύετε από τον χώρο σας, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως θα έχετε άπλετο ελεύθερο χρόνο. Εκμεταλλευτείτε τον ώστε να κάνετε όλα αυτά που δεν προλαβαίνατε έως τώρα.

1.Φτιάξτε τις ντουλάπες σας: Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα ρούχα σας και όσα δεν φοράτε πια μπορείτε να τα βάλετε σε μία σακούλα και να τα πάτε για ανακύκλωση.

2.Φτιάξτε τη βιβλιοθήκη σας: Αλλάξτε θέση στα βιβλία σας και συμβουλευμένοι το Pinterest πάρτε ιδέες ώστε να την ομορφύνετε. Γλάστρες, φωτάκια και διακοσμητικά, είναι πάντα μία καλή ιδέα.

3.Δείτε δημοφιλείς σειρές: Αν θέλατε να ξεκινήσετε μία σειρά που όλοι μιλούν γι αυτή, αλλά δεν είχατε τον χρόνο, τώρα μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα έχετε άπλετο.

4.Ξεκινήστε ένα χόμπι: Με οδηγό το YouTube, βρείτε tutorials και ξεκινήστε μία νέα ασχολία ή χόμπι. Μπορεί να είναι από yoga έως ζωγραφική.

5.Διαβάστε βιβλία: Παραγγείλτε από online βιβλιοπωλεία, ή διαβάστε αυτά τα βιβλία που είχατε αγοράσει αλλά δεν είχατε βρει τον χρόνο έως τώρα.

6.Περιποιηθείτε τη βεράντα ή τον κήπο σας: Τώρα που η άνοιξη είναι εδώ, είναι ευκαιρία να καθαρίσετε τη βεράντα και τον κήπο σας και να ξεκινήσετε να κάθεστε έξω. Φτιάξτε τις γλάστρες σας, περιποιηθείτε τα φυτά σας  και περιποιηθείτε τα.

7.Μαγειρέψτε πρωτότυπες συνταγές: Τώρα που υπάρχει ο χρόνος, ψάξτε ενδιαφέρουσες συνταγές για γλυκά και αλμυρά και μαζί με την οικογένειά σας δοκιμάστε νέες γεύσεις και διαφορετικές κουζίνες.

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη