Συμβουλές

Η Ιατρός Μικροβιολόγος Χριστίνα Πεπόνη μας μιλάει για το test διάγνωσης της γρίπης

Η Ιατρός Μικροβιολόγος Χριστίνα Πεπόνη μας μιλάει για το test διάγνωσης της γρίπης

Η εποχική γρίπη βρίσκεται σε έξαρση και μικροί και μεγάλοι πρέπει να προφυλαχθούμε.

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης  τύπου Α και τύπου Β τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας. Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αντιγριπικό εμβολιασμό είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να προστατευθούμε.   Αν παρ’ όλα αυτά αρρωστήσουμε, η  έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει την πρώιμη θεραπεία με αποτέλεσμα τον περιορισμό της βαρύτητας των συμπτωμάτων, την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών και περιορισμό εξάπλωσης της νόσου.  

 Η Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Χριστίνα Πεπόνη μας συμβουλεύει και μας μιλάει για το τεστ άμεσης ανίχνευσης της γρίπης τύπου Α και Β.

«Πως διαφοροποιείται το κοινό κρυολόγημα από τη γρίπη; Το κοινό κρυολόγημα χαρακτηρίζεται από καταρροή, συνάχι, δέκατα ενώ τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο θορυβώδη και μεγαλύτερης διάρκειας. Ο υψηλός πυρετός, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία και ο βήχας είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα της γρίπης αλλά και η εμφάνιση επιπλοκών χαρακτηριστικότερη των οποίων δεν είναι άλλη από την μικροβιακή πνευμονία. Aν έχετε υψηλό πυρετό για περισσότερες από 48 ώρες, καλό θα ήταν να κάνετε το test γρίπης.  Η λήψη του δείγματος γίνεται από την μύτη και το αποτέλεσμα το μαθαίνετε σε μισή ώρα.  Ανιχνεύει γη γρίπη τύπου Α και τη γρίπη τύπου Β.  Υπάρχει έξαρση των ιών αυτών τις τελευταίες εβδομάδες».

 

Η Χριστίνα Πεπόνη είναι Ιατρός Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος και τ. Επιμελήτρια του Γ.Ν.Α "Ευαγγελισμός".

Το ιατρείο της βρίσκεται στην οδό Λυσικράτους 26 στον Άλιμο.

Για ραντεβού καλέστε στο 210 9841119

Η σελίδα στο Facebook