Συμβουλές

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την εξέταση για τη μέτρηση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την εξέταση για τη μέτρηση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων

Η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Tι πρέπει όμως να προσέξουμε πριν δώσουμε αίμα για την μέτρηση τους στον οργανισμό μας; Ρωτήσαμε την Ιατρό Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο Χριστίνα Πεπόνη, η οποία μας έδωσε ορισμένες συμβουλές:

 «Πριν επισκεφτούμε τον μικροβιολόγο μας για τη μέτρηση των λιπιδίων στο αίμα μας καλό θα ήταν να προετοιμαστούμε σωστά έτσι ώστε οι μετρήσεις να είναι αξιόπιστες για τον γιατρό που μας παρακολουθεί και θα αποφασίσει για την έναρξη, την διακοπή, την αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής ή απλώς τη σύσταση αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών. Οι οδηγίες είναι απλές! Απαιτείται δωδεκάωρη νηστεία και αποφυγή του αλκοόλ τις τελευταίες 24 ώρες αφού πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το αλκοόλ είναι μια από τις αιτίες που ανεβάζουνε τα τριγλυκερίδια. Το προηγούμενο βράδυ αποφεύγουμε το κρέας, τα τυριά, τα αλλαντικά και τα γλυκά. Προτιμούμε ένα γεύμα ελαφρύ όπως μια σαλάτα με ψωμί ή φρούτα. Το χάπι της χοληστερίνης ή των τριγλυκεριδίων δεν το διακόπτουμε την προηγούμενη ημέρα αφού η διακοπή του για μια ημέρα δεν επηρεάζει τη μέτρηση. Καλά αποτελέσματα σε όλους!».

 Η Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Χριστίνα Πεπόνη, διατηρεί  ιατρείο στον Άλιμο, το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα, έμπειρο προσωπικό και μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Στο εργαστήριο εκτελούνται: Αιματολογικές, Βιοχημικές, Μικροβιολογικές, Ορμονικές, Ανοσολογικές εξετάσεις, Προγεννητικός έλεγχος, Ιολογικός Έλεγχος, Έλεγχος πηκτικότητας, Έλεγχος οστεοπόρωσης, Έλεγχος για Σεξουαλικώς  Μεταδιδόμενα Νοσήματα, Καρκινικοί δείκτες, Καλλιέργειες, Έλεγχος  Γονιμότητας, Check up.

Διεύθυνση: Λυσικράτους 26, Άλιμος - 210 9841119

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 07:30 – 13:00 και απογεύματα (εκτός Τετάρτης) 18:00 – 19:30. Το Σάββατο λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού.